Terug

Ranj serious games

Details
Datum ondertekening 07-10-2014
Actief Ja
Thema Gezonde leefstijl, Mentale gezondheid
Organisaties Ranj serious games 

Wij zetten ons in voor een vitaler Nederland door serious gaming toe te passen bij patiënten.

Ranj Serious Games daagt met gaming mensen uit om ze in spelvorm real world problems op te laten lossen. In het spel kunnen ze experimenteren, waardoor ze kennis en vaardigheden opbouwen en bewust worden van hun gedrag in de betreffende situatie. Daarmee worden ze beter in staat om deze uitdaging in de werkelijkheid aan te gaan. In de gezondheidszorg zijn de uitdagingen nog groter.

Patiënten moeten een steeds actievere rol gaan spelen in de preventie en behandeling van hun aandoeningen. Zelfmanagement en lifestyle change zijn daarin kernbegrippen, want een grotere zelfstandigheid van patiënten levert de zorg al snel kapitalen op.

Onze activiteiten

 • Ontwerp games gedragsverandering jongeren met ADHD, autisme en diabetes
  Ranj Serious Games ontwerpt op spelprincipes gebaseerde interventies die het gedrag van mensen ten goede kunnen veranderen. Dat zijn bijvoorbeeld games voor jongeren met ADHD, autisme en diabetes.
 • Onderzoek nieuwe spelmechanismes met toepassing in gezondheidszorg
  Ranj Serious Games voert onderzoek uit, in samenwerking met TU Delft, UVA en TU Eindhoven en organisaties uit de gezondheidszorg (waaronder Erasmus MC, Radboud, Stichting Diabeter, Brijder stichting), om zo te komen tot gevalideerde spelmechanismen, bijvoorbeeld voor toepassing als e-health in de geestelijke gezondheidszorg en het bestrijden van overgewicht.
 • Nieuwe verdienmodellen binnen geestelijke gezondheidszorg
  Ranj Serious Games ontwikkelt nieuwe verdienmodellen binnen de geestelijke gezondheidszorg, om zo te komen tot duurzame innovaties.
 • Cross-overs tussen bedrijven uit creatieve industrie en gezondheidszorg
  Ranj Serious Games propageert zogenaamde cross-overs tussen bedrijven uit de creatieve industrie en de gezondheidszorg, via een te vormen coalitie van gamebedrijven en het Rotterdam Global Health Initiative.

 

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.