Terug

Rabobank Roosendaal-Woensdrecht

Details
Datum ondertekening 13-11-2014
Actief Ja
Thema Gezonde leefstijl, Leren
Organisaties Rabobank Roosendaal-Woensdrecht 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zijn lokaal betrokken in de maatschappij om leef- en werkomgeving te verbeteren.

Rabobank Zuidwest-Brabant is lokaal betrokken en participeert in de maatschappij om zo sectoren, onderlinge ketens en elkaars leef- en werkomgeving te verbeteren. Door hechte relaties te onderhouden en voortdurend te innoveren, bouwen ze mee aan elkaars welvaart en welzijn.

Onze activiteiten

 • Bevorderen sportparticipatie met Like moving 2
  Rabobank Zuidwest-Brabant is initiatiefnemer van het project Like Moving 2, dat jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar (onderbouw van de middelbare scholen) op een vernieuwende en vooral leuke manier, (opnieuw) kennis wil laten maken met sport om ze zo in beweging te krijgen en te houden. Vanaf het 12e levensjaar is er een sterke daling te zien in de frequente sportdeelname. De bevordering van de sportparticipatie in deze leeftijdsgroep draagt bij aan de vitaliteit en het welzijn van de jongeren binnen het werkgebied van Rabobank Zuidwest-Brabant. Rabobank stelt een samenwerking op met gemeentes, scholen en sportverenigingen. Samen helpen ze scholen te faciliteren in een kwalitatief goed sportaanbod.
 • Realisatie Sjors Sportieve School samen met Sportservice N-Brabant voor schooljaren 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017
  Rabobank Zuidwest-Brabant draagt bij aan het project Sjors Sportieve School, waar alle Roosendaalse basisscholen aan deelnemen. Basisschoolleerlingen maken kennis met een breed aanbod van sporten welke binnen de gemeente Roosendaal zijn gevestigd. Het project bestaat uit twee delen, een binnenschools en een buitenschools traject. Binnenschools: kinderen van 4 t/m 12 jaar krijgen, ter verbreding van hun sporthorizon, tijdens de gymles specifieke sporten aangeboden. Scholen ontvangen de benodigde sportmaterialen en leskaarten zodat de groepsleerkrachten zelf de lessen kunnen verzorgen. Daarnaast worden sportverenigingen ingezet om clinics te verzorgen tijdens de gymlessen. Buitenschools: het naschoolse programma richt zich vooral op het sporten bij de sportverenigingen zelf. Verenigingen die deelnemen, krijgen een pagina in het schoolsportboekje van Rabobank Sjors Sportief Roosendaal. Op deze pagina wordt informatie gegeven over de sport en biedt de sportvereniging (gratis) introductietrainingen aan. Alle kinderen van de Roosendaalse basisscholen ontvangen dit boekje en kunnen zich digitaal inschrijven
 • Ondersteuning Care Innovation Center
  Het Care Innovation Center biedt eenieder de mogelijkheid om in het “Huis van Morgen” op de zorgboulevard van het Kellebeek College kennis te maken met innovaties op het gebied van gezondheid en welzijn. Rabobank Zuidwest-Brabant heeft een bijdrage beschikbaar gesteld voor communicatie en PR-activiteiten voor de invulling van activiteiten rondom het Huis van Morgen en voor het organiseren van gezondheidsdagen en instructiebijeenkomsten.
 • Ondersteunen vitaliteit medewerkers Rabobank Roosendaal
  Alle medewerkers van de Rabobank Zuidwest-Brabant krijgen periodiek een preventief medisch onderzoek aangeboden. Daarnaast krijgen alle medewerkers een vitaliteitspakket, waarbij zij jaarlijks kunnen kiezen tussen stoelmassage of een financiële bijdrage aan een sportabonnement.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.