Terug

Poli voor Arbeid

Details
Datum ondertekening 13-06-2017
Actief Ja
Thema Werk en Gezondheid
Organisaties Poli voor Arbeid 

Wij dragen bij aan een vitaler Nederland door gezondheidsklachten aan te pakken door te kijken naar de biologische, psychologische en sociale factoren.

De programma’s (Vitaal, Vitaal Plus en Vitaal Extra) van Poli voor Arbeid zijn multidisciplinaire groepsprogramma’s uitgaande van het biopsychosociaal model. Deze programma’s pakken de gezondheidsklachten aan door te kijken naar de biologische, psychologische en sociale factoren.

Door de langdurige klachten is de werknemer een ander leven gaan leiden. Lange tijd stonden de klachten centraal. Het sociale leven stond op een laag pitje, sporten was er niet bij en ook werken lukte misschien niet meer. Met deze programma’s wordt de medewerker letterlijk weer in beweging gebracht. De werknemer krijgt inzicht in de factoren die een rol spelen bij het onderhouden of voorkomen van gezondheidsklachten. De werknemer leert dat gezondheid geen statisch gegeven is, maar een voortdurend veranderend proces waar hij of zij zelf grip op kan hebben.

Onze activiteiten

  • Aanbieden van inzetbaarheidsprogramma’s
    Poli voor Arbeid biedt mensen met gezondheidsklachten een nieuw perspectief. Onze inzetbaaheidsprogramma’s zorgen ervoor dat werknemers met fysieke klachten, pijn- en of vermoeidheidsklachten of burn-out- verschijnselen een vermindering van klachten ervaren. De werknemer leert een juiste balans te vinden op het gebied van belasting en belastbaarheid en leert ander gedrag aan. De werknemer neemt zelf weer het initiatief. Door de focus op de klachten en ervaren belemmeringen is het onderdeel werk veelal naar de achtergrond verdwenen. Middels het programma komt de focus op de mogelijkheden te liggen waardoor volledige en duurzame reïntegratie wordt bewerkstelligd. De werkgever wordt uiteraard bij dit proces betrokken. De programma’s worden in groepsverband gegeven. Op indicatie is hiervan af te wijken. Het preventieve programma kan ook incompany gegeven worden.
  • Samenwerken met deskundigen
    Poli voor Arbeid werkt met deskundigen op diverse gebieden. Ze werken met fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers voor de lichamelijke aanpak. Voor het onderdeel werk maakt Poli voor Arbeid gebruik van arbeidsdeskundigen. Ze werken daarnaast met voedingsdeskundigen, trainers en therapeuten. Ze doen dat in een niet-klinische omgeving op diverse locaties in Nederland: Groesbeek, Soesterberg en Breda.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.