Terug

OVAL

Details
Datum ondertekening 05-02-2014
Actief Ja
Thema Werk en Gezondheid
Organisaties OVAL 

Wij dragen bij aan een vitaler Nederland door duurzame inzetbaarheid, arbeidsmobiliteit en kwaliteit van werken en leven.

OVAL bundelt de krachten van dienstverleners op het terrein van werk, loopbaan en vitaliteit. Zij leveren een bijdrage aan duurzame inzetbaarheid, arbeidsmobiliteit, kwaliteit van werk en leven en daarmee van productiviteit van mensen.

Onze activiteiten

 • Participatie in programma’s Duurzame Inzetbaarheid en Gezond bedrijf
  OVAL participeert actief in de programma’s ‘Duurzame Inzetbaarheid’ en ‘Gezond Bedrijf’ van het ministerie van SZW. Zij brengt daar haar expertise en netwerk in vanuit de lidbedrijven die actief zijn op het brede terrein van werk, vitaliteit en loopbaan.
 • Actief participeren in maatschappelijke discussies rondom werk en gezondheid
  OVAL participeert actief in maatschappelijke discussies rondom werk en gezondheid. Zo zijn wij intensief betrokken bij de lopende SER-adviesaanvraag over arbeidsgerelateerde zorg en bij de ontwikkeling van een persoonlijk inzetbaarheidsdossier waarnaar nu een haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd. Vanuit de branche zijn aansprekende voorbeelden beschikbaar. Doel is om een actievere en proactieve betrokkenheid van werknemers en werkzoekenden bij hun eigen inzetbaarheid, nu en in de toekomst te realiseren. Onze lidbedrijven werken daartoe proactief samen binnen publiek-private innovatietrajecten en delen de kennis onder andere met de curatieve zorg en relevante maatschappelijke partijen.
 • Actieve bijdrage discussie positie chronisch zieken
  OVAL draagt actief bij aan de discussie over de positie van chronisch zieken, specifiek vanuit de werkcontext. Werk als ‘healing environment’ wordt door lidbedrijven actief uitgedragen en toegepast.
 • Overleg met verzuimverzekeraars over samenhangend preventieaanbod
  OVAL gaat namens de arbodiensten in overleg met verzuimverzekeraars om een samenhangend preventieaanbod aan bedrijven te bespreken en samenwerking tussen partijen onderling en vooral met bedrijven te bevorderen en te versterken.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.