Terug

Ouders & Onderwijs

Details
Datum ondertekening 01-10-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl, Leren
Organisaties Ouders & Onderwijs 

 Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in door ouders en onderwijs met elkaar te verbinden.

Ouders & Onderwijs (voorheen Landelijke Ouderraad) draagt bij aan Alles is Gezondheid vanuit de gedachte dat ouders, leerlingen en school met elkaar een belangrijke bijdrage leveren aan gezondheid op school en thuis. Gezonde leerlingen zitten beter in hun vel en laten betere onderwijsprestaties zien. Een gezonde leeromgeving op school en thuis wordt als prettiger ervaren en schoolverzuim en schooluitval zijn daardoor lager.

Onze activiteiten

 • Informeren over gezondheid thuis en op school
  Ouders & onderwijs (voorheen Landelijke Ouderraad) informeert via de Update Ouders en Onderwijs en andere kanalen ouders over gezondheid op school en thuis.
 • Ouders stimuleren goede voorbeelden van gezondheid op school en thuis te delen
  Ouders & Onderwijs (voorheen Landelijke Ouderraad) wil ouders stimuleren goede voorbeelden van gezondheid op school en thuis te delen en die verder te verspreiden. Zo wil zij bouwen aan een netwerk van betrokken ouders bij het thema gezondheid op school.
 • Ouders informeren over hoe op school, het gesprek aan te gaan over gezondheid
  Ouders & Onderwijs (voorheen Landelijke Ouderraad) wil ouders informeren over hoe binnen de school in gesprek te gaan over gezondheid op school en thuis.
 • Achterbanraadpleging over gezondheid op school en thuis
  Ouders & Onderwijs (voorheen Landelijke Ouderraad) wil een achterbanraadpleging over gezondheid op school en thuis houden en uitkomsten hiervan publiceren.
 • Ouders motiveren om vorm te geven aan het gezondheidsbeleid op school en in de omgeving van het kind
  Ouders & Onderwijs (voorheen Landelijke Ouderraad) wil ouders motiveren om in samenspraak met de school van hun kind(eren) en andere partners in de directe omgeving vorm te geven aan het gezondheidsbeleid op school en de omgeving van het kind.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.