Terug

(on)Wijsheid

Details
Datum ondertekening 12-03-2015
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefstijl, Leren
Organisaties (on)Wijsheid 

Ja, wij zetten ons in voor een vitaler Nederland door scholieren, docenten én ouders wegwijs te maken in de online wereld.

(on)Wijsheid maakt scholieren, docenten én ouders wijs in de online wereld door lesmateriaal over allerlei maatschappelijke onderwerpen (zoals gezondheid, pesten, marketing, burgerparticipatie) te ontwikkelen, dat continu van een hoge kwaliteit is en steeds verbeterd wordt. Boeiend voor leerlingen en leerzaam voor ouders en leerkrachten.

Onze activiteiten

 • (on)Wijsheid ontwerpt lesmateriaal voor jongeren over maatschappelijke onderwerpen
  (on)Wijsheid bedenkt en maakt lesmateriaal over maatschappelijke onderwerpen zoals discriminatie, gezonde leefstijl, seksualiteit, drank, drugs, social media waardoor jongeren op een eigentijdse manier spelenderwijs met belangrijke thema’s aan de slag gaan. In dit lesmateriaal worden films, animaties, serious games en workshops verwerkt, zodat jongeren in hun eigen taal worden aangesproken.
 • (on)Wijsheid biedt workshops aan over leefwereld en leefregels
  (on)Wijsheid biedt workshops op meer dan 50 scholen in heel Nederland aan waarbij jongeren met docenten, ouders en medeleerlingen in gesprek gaan over hun leefwereld. Samen stellen ze randvoorwaarden en leefregels op die voor iedereen het beste resultaat opleveren
 • (on)Wijsheid vertaalt onderzoek en kennis in lesmateriaal ter bevordering van gezond leefgedrag.
  (on)Wijsheid vertaalt onderzoek en kennis van kennispartners als GGD, UMCG, RUG in kant en klare producten die op scholen ingezet kunnen worden ter bevordering van gezond leefgedrag.
 • (on)Wijsheid biedt een online platform op het gebied van gezonde leefstijl
  (on)Wijsheid biedt een online platform waarop jongeren, ouders en docenten geïnspireerd en voorgelicht kunnen worden over thema’s op het gebied van gezonde leefstijl
 • (on)Wijsheid ontwikkelt in 2015 nieuw lesmateriaal over seksualiteit voor jongeren
  (on)Wijsheid ontwikkelt in 2015 nieuw lesmateriaal over seksualiteit voor jongeren en brengt dit lesmateriaal uit in Europa.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.