Terug

NEN

Details
Datum ondertekening 05-02-2014
Actief Ja
Thema Werk en Gezondheid
Organisaties Nederlands Normalisatie Instituut 

Wij zetten ons in voor een gezonder Nederland door te sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Wij erkennen dat we een belangrijke rol spelen bij de verbetering van de gezondheid van mensen. Wij onderschrijven dat een brede aanpak gericht op preventie hierbij essentieel is, waarbij de gezamenlijke inzet van maatschappelijke partners en overheid onmisbaar is. Wij onderschrijven de doelstellingen van het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is Gezondheid (AiG)’, te weten dat we de groei van het aantal chronisch zieken keren en gezondheidsverschillen tussen groepen mensen verkleinen.

Onze activiteiten

  • Het lanceren van een NEN-Webtool ‘Zelfdiagnose Duurzame Inzetbaarheid’, gebaseerd op de Nationale Praktijkrichtlijn NPR 6070 ‘Sturen op duurzame inzetbaarheid van Medewerkers’. Met de zelfscan krijgt men zowel inzicht in de fysieke en mentale conditie van (groepen van) medewerkers als in de bedrijfscultuur en de mate waarop duurzame inzetbaarheid onderdeel is van het beleid.
  • NEN zal als initiatiefnemer van het platform ‘Duurzaaminjewerk.nl’ de bedrijven, maatschappelijke partners en de overheid ondersteunen bij het integraal invoeren van Duurzame inzetbaarheid binnen de organisaties met behulp van de NPR 6070 en de Webtool.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.