Terug

Nationale Hoorstichting

Details
Datum ondertekening 05-02-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl, Leren
Organisaties Nationale Hoorstichting 

Wij zetten ons in voor een gezonder Nederland door ons sterk te maken voor een goed gehoor.

Gehoorschade kan voorkomen worden door het gehoor te beschermen en is daarom een kwestie van persoonlijk én maatschappelijk belang.

Onze activiteiten

  • Onder de aandacht brengen bescherming gehoor op scholen
    De Nationale Hoorstichting richt zich op voorlichting aan leerlingen van primair onderwijs en MBO. We sluiten aan op reeds bestaande leefstijlinterventies en het Vignet Gezonde School. Het streven is dat minimaal 15 scholen voor primair onderwijs en 5 MBO-scholen in 2015 het deelcertificaat gehoor binnen het Vignet Gezonde School hebben. Betrokken partijen hierbij zijn GGD NL, CGL en de Nationale Hoorstichting.
  • Ontwikkelen online hoortesten voor verschillende leeftijdsgroepen
    De Nationale Hoorstichting heeft online hoortesten voor kinderen, jongeren, volwassenen en werknemers ontwikkeld. Ongeveer 90.000 mensen per jaar doen deze test. Het streven is om het huidige aantal hoortesten van 90.000 te verdubbelen door de jongeren-oorcheck mobiel te maken.
  • Betrekken gemeenten bij preventie van gehoorschade
    De Nationale Hoorstichting zal onderzoeken welke rol gemeenten kunnen spelen in preventie van gehoorschade, welke best practices en knelpunten er zijn. De opgedane ervaringen worden in 2015 verwerkt tot een praktische toolkit voor gemeenten en opgenomen in de database van het CGL van het RIVM. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid onderzocht om gehoorschade in het gemeentelijke vergunningenbeleid voor muzieklocaties op te nemen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.