Terug

Moofy

Details
Datum ondertekening 03-04-2017
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Leren
Organisaties Moofy 

Wij zetten ons in voor een vitaler Nederland door een betere balans tussen stilzitten en bewegen te creëren bij kinderen.

Het online beweegplatform Moofy is ontwikkeld voor de basisschool. Hierbij kunnen kinderen bewegen in én met de klas, waardoor de schooldag leuker en wordt. Er ontstaat een betere balans tussen stilzitten en bewegen, tussen inspanning en ontspanning.

Moofy is geschikt voor alle leerlingen van de basisschool. Het geeft ze de mogelijkheid om te kunnen ontladen tussen de lessen door. Daarnaast geeft het de leerkracht een instrument in handen, waarmee kinderen hun beweegbehoeften en prikkels kwijt kunnen. We willen de schooldag dynamischer maken met Moofy en zorgen voor een goede verbinding tussen bewegen in de klas, bewegen op het plein en bewegen tijdens de gymles. Elke leerkracht kan Moofy zonder voorbereiding eenvoudig gebruiken en dat zorgt ervoor dat het zeer laagdrempelig is. Binnen 20 seconden is de hele klas aan het bewegen.

Dankzij het partnerschap met de Cruyff Foundation, hebben wij de prijs voor Moofy voor 2017 zo laag mogelijk kunnen houden. Hiermee is het voor alle scholen betaalbaar en willen wij het maatschappelijk belang van een dynamische en actieve schooldag benadrukken. Naast onze huidige partners gaan wij graag nieuwe partnerschappen aan. Hierbij streven we ernaar dat onze partners elkaar aanvullen en versterken. Voorbeelden hiervan zijn ook de noordelijke JOGG (Jongeren op gezond gewicht) gemeentes en Nuchter Over Gewicht, waar wij mee zullen gaan samenwerken.

Onze activiteiten

 • Structureel aandacht voor bewegen in de klas
  Moofy zorgt ervoor dat in de klas er structureel aandacht besteed wordt aan de volgende aspecten:

  • Betere balans tussen zitten en bewegen tijdens de schooldag
  • Eenvoudig ontladen en ontspannen tussen de lessen door
  • Pro-actieve manier om kinderen in beweging te krijgen
  • Bevordering gezond gedrag en het belang van bewegen
  • Bewegen heeft een bewezen positief effect op leren
  • Leuk om te doen en positief voor de sfeer in de klas
  • Verbetert gedrag en concentratie
  • Elke maand nieuwe video’s.
 • Moofy onder de aandacht brengen van alle basisscholen
  Moofy wil het eerste jaar hun beweegplatform onder de aandacht brengen van alle basisscholen in Nederland. Dit doen ze m.b.v. hun marketingkanalen, maar vooral met hulp van hun partners De Johan Cruyff Foundation, Cedin en Nijha. Zij vertegenwoordigen een netwerk van ruim 2500 basisscholen, die dus sowieso (meerdere malen) benaderd zullen worden. Daarnaast zal schoolleverancier Heutink ervoor zorgen dat Moofy wordt meegenomen in de gesprekken/schoolbezoeken die zij voeren op de basisscholen in hun netwerk. Zij komen op 70% van de basisscholen in Nederland.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.