Terug

Menzis

Details
Datum ondertekening 05-02-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl, Werk en Gezondheid
Organisaties Menzis 

Wij dragen bij aan een gezonder Nederland door te investeren in programma’s en ontwikkelingen die gezondheid en gedrag positief beïnvloeden.

Menzis is er voor mensen als zij ziek zijn, maar we willen mensen ook stimuleren om gezond te leven. Dat draagt namelijk bij aan een hogere kwaliteit van leven en een minder grote zorgvraag in de toekomst. Daarom investeert Menzis in programma’s en ontwikkelingen die gezondheid en gedrag positief beïnvloeden.

Onze activiteiten

 • Gezonde leefstijl leden stimuleren met SamenGezond
  Menzis stimuleert een gezonde leefstijl bij onze leden met ons programma SamenGezond. Door deelname aan dit programma bieden gezonde keuzes financieel voordeel.
 • Samenwerken met sportclubs en scholen om kinderen en volwassenen aan het bewegen te krijgen
  Menzis wil zo veel mogelijk mensen in het werkgebieden in beweging brengen, vooral kinderen. Menzis werkt hiervoor o.a. samen in projecten met sportclubs, scholen en betaald voetbalclubs.
 • Samen met gemeenten werken aan een duidelijk pakket van zorg en ondersteuning
  Menzis werkt in convenanten samen met de gemeenten Enschede, Arnhem en Groningen. Samen met deze gemeenten zorgt Menzis voor een duidelijk en overzichtelijk pakket van zorg en ondersteuning, met daarbij ook aandacht voor preventie.
 • Samen met werkgevers werken aan de gezondheid van werknemers
  Menzis werkt onder andere samen met werkgevers die een collectieve zorgverzekering bij ons hebben aan de gezondheid van hun werknemers.
 • Ambassadeur mantelzorg
  Menzis is ambassadeur voor mantelzorg. Dit betekent dat Menzis zich inzet om een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat in Nederland te promoten. Daarnaast biedt Menzis ondersteuning aan werkende mantelzorgers én werkgevers.
 • Samen met Natuurmonumenten mensen laten bewegen in de gezonde natuur Menzis werkt samen met Natuurmonumenten om meer mensen te laten bewegen in de gezonde natuur.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.