Terug

Long Alliantie Nederland

Details
Datum ondertekening 10-09-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties Long Alliantie Nederland 

Wij zetten ons in voor de verbetering van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de longzorg.

De Long Alliantie Nederland is in 2014 gestart met het Nationaal Actieprogramma Chronische Longziekten (NACL) dat moet zorgen voor verbetering van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de longzorg. Door betere preventie en zorg, met meer doelmatigheid en meer arbeidsparticipatie blijft de longzorg betaalbaar.

Onze activiteiten

 • 25% minder ziekenhuisopnamedagen astma en COPD
  De Long Alliantie Nederland streeft naar 25% minder ziekenhuisopnamedagen astma en COPD met een landelijk scholingsprogramma uit om beginnende longaanvallen sneller te behandelen, dat voorkomt gezondheidsverlies bij patiënten en zorgkosten. Daarnaast ontwikkelt de LAN het landelijk zorgpad COPD longaanval met ziekenhuisopname, dat moet zorgen voor minder ziekenhuisopnames en minder (her)opnames.
 • 15% vermindering verloren werkdagen door longziekten
  De Long Alliantie Nederland heeft als doel 15% vermindering verloren werkdagen door longziekten, door de bewustwording over het risico om een longziekten te krijgen bij werknemers, werkgevers, bedrijfsgeneeskundige zorg en curatieve zorg te vergroten en door goede voorbeelden van bedrijven op dit gebied te delen.
 • 20% meer rendement van inhalatiemedicatie
  De Long Alliantie heeft als doel 20% meer rendement van inhalatiemedicatie, door betere voorlichting te geven aan patiënten en zorgverleners over de inhalator en over zinniger en zuiniger gebruik van inhalatiemedicatie.
 • 25% minder kinderen die beginnen met roken
  De Long Alliantie Nederland heeft als doel 25% minder kinderen die beginnen met roken, door in te zetten op een rookvrije omgeving, zoals rookvrije schoolpleinen en door ervoor te zorgen dat ‘stoppen met roken-zorg’ makkelijker wordt verleend.
 • 10% minder doden door astma en COPD
  De Long Alliantie Nederland heeft als doel 10% minder doden door astma en COPD, door comorbiditeit bij COPD zoals depressie, hartfalen en longkanker sneller op te sporen en te behandelen. Bij astma zetten de LAN in op het vergroten van kennis over sterfgevallen te vergroten bij patiënten en behandelaren.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.