Terug

Lectoraat Healthy Region van de HZ university of Applied Sciences

Details
Datum ondertekening 09-11-2017
Actief Ja
Regionetwerk De Vitale Revolutie Zeeland
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl
Organisaties HZ Lectoraal Healthy Region 

Het lectoraat Healthy Region ontwikkelt expertise over de economische en maatschappelijke waarden van innovatieve, aan gezond leven en welzijn gerelateerde services en producten die passen bij de veranderende behoeften van zowel bewoners als toeristen in Zeeland. In het bijzonder richt het lectoraat zich hierbij op de invloed van omgevingskenmerken op welzijn en gezondheid.

Onze activiteiten

 • Healthy living
  Het thema healthy living richt zich vooral op het leven en verblijven in de gezonde regio met activiteiten en voorzieningen gericht op welzijn, gezondheid en vitaliteit. Met aandacht voor de innovatie en implementatie van duurzame, dynamische zorg- en welzijnssystemen in Zeeland.
 • Healthy hospitality
  Het thema healthy hospitality heeft betrekking op de ontwikkeling en implementatie van medisch georiƫnteerd toerisme in de gezonde regio. Hier worden samenwerkingsverbanden gerealiseerd en bestudeerd, gericht op economische effecten en de spin-off naar de lokale omgeving.
 • Healthy lifestyle
  Ten slotte het thema healthy lifestyle, dat betrekking heeft op de aanwezigheid en effecten van sport enĀ beweegaanbod in de gezonde regio. In dit thema wordt actieve en passieve sport en beweging gerelateerd aan vitaliteit, welzijn en gezond leven en ouder worden.

Samen met De Vitale Revolutie hebben wij een vitaliteitscentrum opgericht, waarin er onderzoeken en projecten worden gedaan op het gebied van bewegen, voeding en de balans tussen inspanning en ontspanning.

Daarnaast participeren wij in nationale en internationale projecten (Interreg), waarbij wij samen met studenten praktijkgericht onderzoek uitvoeren, zoals:

 • SAIL: Het stimuleren van inwoners en toeristen om langer zelfstandig en actief te blijven;
 • CASCADE: Het ontwikkelen van een integraal zorgmodel voor kwetsbare ouderen (met dementie);
 • TICC: Het exporteren van het Nederlandse buurtzorgconcept naar andere Europese landen;
 • INCASE: Het ontwikkelen van zorgtechnologie;
 • Nuts Ohra Goes: Kwetsbare gezinnen stimuleren om gezond te leven;
 • Vitaal Dauwendaele: Het verbeteren van de vitaliteit van de inwoners van de wijk Dauwendaele in Middelburg.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.