Terug

Koninklijke Nederlandse Hockeybond

Details
Datum ondertekening 02-06-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties Koninklijke Nederlandse Hockey Bond 

 Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in voor een gezonde hockeywereld.

De Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) wil mensen verbinden aan de sport, zorgen voor een gezonde sportkantine met een verantwoord schenkbeleid, en een gezonde manier van sporten stimuleren.

Onze activiteiten

 • Een leven lang hockey(en)
  Met het thema een leven lang hockey(en) zet de KNHB zich in om naast ons huidige hockeyaanbod, aanbod te ontwikkelen, waarmee we mensen langer verbonden houden aan onze sport en verenigingen. Daarbij willen we (oud) leden of ouders van leden verbinden aan de vereniging, middels alternatief sportaanbod, waarbij de hockeyvereniging als centraal ontmoetingspunt fungeert.
 • Gezonde Sportkantine
  Een gezond aanbod van eten en drinken past bij de sportieve en maatschappelijke functie van de KNHB. Met het project “De Gezonde Sportkantine’’, in samenwerking met het Convenant Gezond Gewicht werkt de KNHB daarom hard aan verdere bewustwording op dit thema door verenigingen te inspireren en te motiveren een gezonder en diverser assortiment eten en drinken aan te bieden.
 • Verantwoord schenkbeleid en het voorkomen van alcoholmisbruik
  Op het gebied van een verantwoord schenkbeleid en het voorkomen van alcoholmisbruik wil de KNHB activiteiten organiseren, producten maken en informatie verstrekken om bestuursleden, spelers en ouders beter bewust te maken van alcohol en alcoholgebruik op hockeyverenigingen. Sporters zijn zelf verantwoordelijk voor bewust alcoholgebruik, maar daar waar nodig mogen daar grenzen aan gesteld worden.
 • Bevorderen van een gezonde manier van sporten
  De KNHB voert beleid dat gericht is op het bevorderen van een gezonde manier van sporten, op het voorkomen van blessures en op een goede behandeling van blessures. Om dit te bereiken ontwikkelt de KNHB diverse activiteiten, vooral op gebied van voorlichting en deskundigheidsbevordering. Eigen veiligheid in het kader van de fysieke voorbereiding op trainingen en wedstrijden, maar ook veiligheid op en rondom de velden is in dit kader een van de belangrijke speerpunten.
 • Stimuleren voorbeeldrol topteams
  De KNHB stimuleert een actieve voorbeeldrol van de topteams (nationaal en clubs) om de zichtbaarheid en de beleving van het thema gezonde leefstijl te vergroten zowel op de clubs, als in de media.
 • Stimuleren multifunctioneel gebruik van de velden
  De KNHB voert actief beleid op het stimuleren van het multifunctioneel gebruik van de velden, clubhuizen en accommodaties.
 • Kennisdelingsplatform Hockeycorner.nl
  Met het kennisdelingsplatform Hockeycorner.nl stimuleert de KNHB actieve kennisdeling over het thema tussen verenigingen waardoor meer bewustzijn wordt gecreëerd en uiteindelijk meer verenigingen intrinsiek gemotiveerd daadwerkelijk aan de slag gaan met gezondheid.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.