Terug

KNVB

Details
Datum ondertekening 05-02-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl
Organisaties KNVB 

Wij gaan ons de komende jaren inzetten op vitale, duurzame en gezonde voetbalverenigingen.

Verenigingen die ook een gezonde leefstijl via voetbal vorm kunnen geven, voor voetballers en niet-voetballers.

Onze activiteiten

 • Inzetten op vitale, duurzame en gezonde voetbalverenigingen
  In de periode 2014 t/m 2018 specifiek inzetten op vitale, duurzame en gezonde voetbalverenigingen. De KNVB en de voetbalverenigingen staan midden in de samenleving en in verbinding met onze directe omgeving. We zijn niet alleen gericht op het voetbal, maar ook op onze maatschappelijke rol daarbij inspelend op de specifieke behoefte van de omgeving.
 • Een gezondere leefstijl vormgeven via voetbal
  Voetbal brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging, is laagdrempelig en kan dankzij het fijnmazige netwerk van verenigingen altijd dicht bij huis. Hierdoor kan een gezondere levensstijl concreet worden vormgegeven via voetbal. De KNVB zal verenigingen inzetten om niet-voetballers in beweging te krijgen door het beschikbaar stellen van faciliteiten (velden, coaches, materialen en organisatie clinics). Onder de noemer “De Gezonde Voetbalkantine’’ stimuleren we onze verenigingen om gezonde alternatieven toe te voegen aan het huidige assortiment van eten en drinken.
 • Verbindingen maken op het gebied van initiatieven en preventie
  De KNVB fungeert als een knooppunt en verbinder op het gebied van initiatieven en preventie. Samen met onze huidige en toekomstige partners zoals ministeries, gemeenten, andere sportbonden en maatschappelijke organisaties gaan we bouwen aan het thema gezondheid. We kiezen nadrukkelijk voor partners waarbij vitaliteit, duurzaamheid en gezondheid in het DNA zit. We willen ook dat onze commerciële partners zich volledig verbinden en inzetten om samen met de KNVB een platform voor een gezonde levensstijl op te zetten.
 • Actieve kennisdeling over het thema gezondheid
  In eerste instantie sluit de KNVB aan op initiatieven van intrinsiek gemotiveerde voetbalverenigingen met ambitie op het thema gezondheid. Zij fungeren als koploper, als inspiratiebron en als goed voorbeeld voor de voetbalsport en dus voor andere verenigingen. De KNVB stimuleert actieve kennisdeling over dit thema tussen verenigingen waardoor meer bewustzijn wordt gecreëerd en uiteindelijk meer verenigingen intrinsiek gemotiveerd daadwerkelijk aan de slag gaan met gezondheid.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.