Terug

KNMT Fonds Mondgezondheid

Details
Datum ondertekening 18-05-2016
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties KNMT Fonds Mondgezondheid 

Wij streven ernaar de kennis over en het bewustzijn van de relatie tussen mondgezondheid en algemene gezondheid bij zorgprofessionals en samenleving te vergroten. Een gezonde mond draagt bij aan de algemene gezondheid.

Onze activiteiten

 • Het Fonds Mondgezondheid stimuleert onderzoek naar de relatie mondgezondheid en algemene gezondheid en verzorgt presentaties en publicaties hierover.
 • Het Fonds Mondgezondheid initieert en stimuleert voorlichtingsactiviteiten gericht op zowel zorgverleners als op de samenleving en levert hieraan inhoudelijke bijdragen.
 • Het Fonds Mondgezondheid richt zich op thema Mondkanker
  Het Fonds Mondgezondheid richtte zich in 2016 op het thema mondkanker.
  Er is aandacht besteedt aan de oorzaken van mondkanker en de wijze waarop deze kanker in een vroeg stadium gesignaleerd kan worden. Onze doelgroepen zijn de samenleving en zorgverleners.
 • Het Fonds Mondgezondheid gaat zich op het thema antibiotica richten.
  Het Fonds is onder andere betrokken bij de totstandkoming van de klinische richtlijn ‘Antibioticaprofylaxe bij tandheelkundige ingrepen bij patiënten met gewrichtsprothese’ en wil hierover een kennisbijeenkomst organiseren. Onze doelgroep is de zorgverleners.
 • Het Fonds Mondgezondheid gaat zich op het thema (tabaks)verslaving richten
  Het Fonds heeft zitting in de Raad van Advies van de Stichting Eindspel tabak en zal over de relatie roken en mondgezondheid publicaties verzorgen. Onze doelgroep is de samenleving.
 • Het Fonds Mondgezondheid gaat zich op het thema medicatiegebruik richten
  Het gebruik van medicatie kan van invloed zijn op tandheelkundige ingrepen en kan van invloed zijn op de actuele mondgezondheid. Het Fonds zal bij tandartsen en publiek aandacht vragen voor het meenemen van medicatieoverzichten bij tandartsbezoek.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.