Terug

Kans voor de Veenkoloniën

Details
Datum ondertekening 03-04-2017
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefomgeving, Mentale Gezondheid, Meedoen, Preventie, Positieve Gezondheid
Organisaties Kans voor de Veenkoloniën 

Wij zetten ons in om de gezondheidsverschillen in de regio Groningen en Drenthe aanzienlijk te verkleinen.

Kans voor de Veenkoloniën is een acht jaar durend programma in het Veenkoloniaal gebied van Groningen en Drenthe dat als doel heeft de gezondheidsverschillen in deze regio aanzienlijk en duurzaam te verkleinen. In 2023 moeten de inwoners van de Veenkoloniën gezonder zijn vanuit de definitie van positieve gezondheid. Wij zetten de kracht en de behoeften van de inwoners centraal, en zoeken samen met hen en diverse partners naar de kansen.

Onze activiteiten

 • Gezond Scoren
  Kans voor de Veenkoloniën zet in samenwerking met FC Groningen in ‘Gezond Scoren’ kinderen van 8-12 jaar en hun ouders aan tot een gezonde leefstijl door middel van sportidolen.
 • Health Coins
  Kans voor de Veenkoloniën werkt met ‘HealthCoins’ aan het direct belonen van gezond gedrag met een ‘coin’ die ingezet kan worden om iets anders gezonds mee te betalen.
 • 2getThere
  Kans voor Veenkoloniën zorgt in ‘2getThere’ dat leeftijdsgenoten elkaar coachen op het gebied van groei en ontwikkeling.
 • Gezond Landschap
  Kans voor de Veenkoloniën werkt in ‘Gezond Landschap’ samen met bewoners, bedrijven, gemeenten en zorgsector aan duurzame verandering in de regio.
 • Jongeren aan Zet
  Kans voor de Veenkoloniën werkt in ‘Jongeren aan Zet’ samen met jongeren met een beperking, hun ouders, scholen en gemeenten om jongeren aan het werk te krijgen. Jongeren en ouders krijgen eigenaarschap van het traject.
 • Goede Start
  Kans voor de Veenkoloniën werkt in ‘Goede Start’ samen met preventiepartners om toekomstige en jonge inwoners indien mogelijk al vanaf vóór de geboorte een gezonde start te geven.
 • Taalkans
  Kans voor de Veenkoloniën richt zich in ‘Taalkans’ op het snel en duurzaam aanpakken van laaggeletterdheid met een accent op gezondheidsvaardigheden.
 • Sterk uit armoede
  Kans voor de Veenkoloniën ontwikkelt in ‘Sterk uit armoede’ armoedebestrijding op maat door samen te werken met opgeleide ervaringsdeskundigen en professionals.
 • Dorpscooperatie Gasseltternijveen
  Kans voor de Veenkoloniën werkt in ‘Dorpscoöperatie Gasselternijveen’ er aan om in dit gebied de leefbaarheid te behouden, sociale cohesie versterken en te zorgen dat inwoners hiervoor verantwoordelijkheid nemen.
 • Baan voor de Veenkoloniën 
  Kans voor de Veenkoloniën coacht, ondersteunt en begeleidt in ‘Baan voor de Veenkoloniën’ werkzoekenden op weg naar de arbeidsmarkt.
 • Energieke dorpen
  Kans voor de Veenkoloniën gaat in ‘Energieke dorpen’ samen met inwoners op zoek naar nieuwe kansen, mogelijkheden en ingangen op het gebied van welzijn.
 • Spil Even Buurten
  Kans voor de Veenkoloniën gaat in ‘Spil Even Buurten’ een netwerk creëren onder kwetsbare ouderen om verbinding te maken met familieleden en buurtbewoners.
 • Eetpunt Pekela
  Kans voor de Veenkoloniën breidt in ‘Eetpunt Pekela’ een bestaand initiatief uit om (oudere) inwoners te verbinden door middel van een gezamenlijke gezonde maaltijd opgezet en gekookt door vrijwilligers.
 • Dorp van de toekomst
  Kans voor de Veenkoloniën daagt in het ‘Dorp van de toekomst’ basisschoolleerlingen uit om hun toekomstdorp te creëren welke wordt gepresenteerd aan ouders, media, gemeenteraad en dorpsgemeenschap.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.