Terug

JOGG

Details
Datum ondertekening 03-09-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl
Organisaties Jongeren op Gezond Gewicht 

Wij streven naar een samenleving waarin alle kinderen en wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is en gezonde keuzes de voor de hand liggende keuzes zijn.

Samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, overheden en zorgverleners wil JOGG een wereld creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging.

Onze activiteiten

 • Een gezonde omgeving creëren
  In JOGG-gemeenten een gezonde omgeving creëren in de wijken én een gezonde omgeving op die plekken waar kinderen en jongeren veel komen én op plekken waar hun ouders en opvoeders verblijven. Dat doen we met de JOGG-aanpak en de projecten De Gezonde Sportkantine, De Gezonde School(kantine) en de Gezonde Werkvloer. Daarmee bereiken wij tot 2020 tenminste 1 miljoen kinderen en jongeren
 • Meer jongeren op gezond gewicht krijgen door gemeenten te ondersteunen bij de JOGG-aanpak
  Het bewerkstelligen van een stijging van het aantal kinderen en jongeren op gezond gewicht in 75 JOGG-gemeenten door het ondersteunen van JOGG-gemeenten bij het implementeren van de integrale JOGG-aanpak.
 • Het stimuleren van een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders met de campagnes DrinkWater en Gratis Bewegen
  Het stimuleren, met behulp van lokale partners, van een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders met de campagnes DrinkWater en Gratis Bewegen
 • Het verkennen van de mogelijkheden om regionale samenwerking te creëren ten behoeve van de JOGG-aanpak
 • Het beschikbaar stellen van de lokale netwerken in de JOGG-gemeenten voor de programma’s Gezond in… en Alles is gezondheid.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.