Terug

Jeugdformaat en TNO

Details
Datum ondertekening 25-09-2014
Actief Ja
Thema Mentale Gezondheid, Meedoen
Organisaties Stichting JeugdformaatTNO 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in voor de preventieve ondersteuning van jeugdigen en gezinnen in (v)echtscheidingssituaties.

Schoolmaatschappelijk Werk van Stichting Jeugdformaat en TNO Earth Life and Social Sciences, willen bijdragen aan de impact van Alles is Gezondheid door samen te werken in de preventieve ondersteuning van jeugdigen en gezinnen in (v)echtscheidingssituaties. Middelen daarbij zijn innovaties, wetenschappelijk onderbouwde interventies en scholing van praktijkprofessionals. Jeugdformaat en TNO werken hierbij samen met relevante andere kennisinstituten en praktijkpartners.

Onze activiteiten

 • Wetenschappelijk onderbouwen interventies
  Jeugdformaat en TNO gaan interventies om kinderen en gezinnen in scheidingssituaties in de praktijk te ondersteunen verder wetenschappelijk onderbouwen (inzicht in effectiviteit en implementatiemogelijkheden, bv. rondom de groepsprogramma’s Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s, gericht op het vergroten van psychosociale competenties en het voorkomen/beperken van problemen van kinderen in scheidingssituaties).
 • Innovaties (door)ontwikkelen
  Jeugdformaat en TNO zullen met elkaar en andere partners in het wetenschappelijk en praktijkdomein, waar nodig, innovaties (door)ontwikkelen voor het opvullen van witte vlekken in de preventie van scheiding gerelateerde problematiek (bijvoorbeeld voor het ondersteunen van jongeren in scheidingssituaties in de middelbare schoolleeftijd).
 • Bijdragen bredere toepassing interventies
  Jeugdformaat en TNO zullen bijdragen aan de bredere toepassing van wetenschappelijk onderbouwde interventies op scholen en bij CJG’s.
 • Scholing praktijkprofessionals
  Jeugdformaat en TNO zullen zich inzetten voor de scholing van andere praktijkprofessionals in het gebruik van de interventies Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s en het delen van ervaringen in preventieve ondersteuning binnen deze doelgroep.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.