Terug

Jantje Beton

Details
Datum ondertekening 27-10-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl, Leren
Organisaties Jantje Beton 

Wij dragen bij aan een vitaler Nederland door kinderen te stimuleren meer buiten te spelen.

Jantje Beton wil voorkomen dat buitenspelen en bewegen uit het leven van kinderen verdwijnt. Want de kracht van buitenspelen op de sociale, motorische en emotionele ontwikkeling van kinderen en hun leervermogen is ongekend. Vrij buitenspelen en bewegen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, kan buitenspelen niet genoeg gestimuleerd worden. Hierbij werkt Jantje Beton altijd samen met kinderen, want zo is het beste resultaat te boeken. De afgelopen jaren heeft Jantje Beton talloze verbeteringen van speelruimten in Nederland gestimuleerd en gefinancierd.

Onze activiteiten

  • 70 Gezonde Schoolpleinen in 2016
    Tot en met 2016 werkt Jantje Beton aan de realisatie van 70 Gezonde Schoolpleinen in Nederland, samen met de onderwijsraden, RIVM, GGD’en en IVN.
  • Scholen stimuleren aan de slag te gaan met Gezond Schoolplein
    Jantje Beton zet zich in om ervoor te zorgen dat de 70 Gezonde Schoolpleinen zo veel mogelijk scholen stimuleren en ondersteunen om ook zelf aan de slag te gaan met een Gezond Schoolplein.
  • Lokale initiatieven rond stimuleren met kennis en financiering
    Jantje Beton blijft lokale initiatieven rondom de school, speeltuin, speelplek en de buurt ondersteunen door het beschikbaar stellen van kennis en het financieren van initiatieven. 

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.