Terug

Hogeschool van Amsterdam

Details
Datum ondertekening 26-02-2015
Actief Ja
Thema Leren, Positieve Gezondheid
Organisaties Hogeschool van AmsterdamAvres 

Wij zetten ons in voor een gezonder Nederland door het opzetten van het programma Urban Vitality dat de vitaliteit van burgers verhoogt.

Het programma Urban Vitality van de Hogeschool van Amsterdam gaat uit van een positieve en actieve definitie van gezondheid: the ability to adapt and self manage. Voor gezond leven en het mee vormgeven van de eigen leefomgeving is het nodig dat mensen in staat zijn om te gaan met kennis en beslissingen over hun eigen en elkaars gezondheid (health literacy). Dat vereist het versterken van de sociale, educatieve en economische kracht van individuen en gemeenschappen. Onze focus ligt op mensen, van jong tot oud, in een stedelijke leefomgeving, en in het bijzonder op groepen die extra kwetsbaar zijn.

Onze activiteiten

  • Vitaliteit van burgers verhogen
    De Hogeschool van Amsterdam genereert kennis om de vitaliteit van (groepen van) burgers te verhogen op drie programmalijnen: 1) “Gezond Leven”: gezonde leefstijl, sociale en fysieke omgeving en de toegankelijkheid van de zorgvoorzieningen, 2) “Zorgen voor elkaar”: mantelzorgers, vrijwillige inzet, netwerken en andere ondersteuning van kwetsbare groepen, 3) “Zelfstandig actief participeren”: versterken eigen kracht, zelfmanagement, zelfredzaamheid, re-integratie en langer zelfstandig thuis wonen.
  • Innovaties maken ter verbetering van een gezond en duurzaam voedingsaanbod
    De Hogeschool van Amsterdam maakt innovaties op het gebied van (nieuwe) ICT als enabling technology (games, apps, wearables) en op het gebied van nieuwe gezonde producten of innovaties die een gezond en duurzaam voedingsaanbod verbeteren.
  • Kennis over Urban Vitality vergroten bij professionals
    De Hogschool van Amsterdam leidt professionals van de toekomst op met specifieke kennis over en competenties op het gebied van Urban Vitality en zet zich ervoor in om de kennis van huidige professionals te vergroten.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.