Terug

Healthy Ageing Tour

Details
Datum ondertekening 30-09-2016
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefstijl, Werk en Gezondheid
Organisaties Healthy Ageing Tour 

Wij zetten ons in voor een gezonder Nederland door het organiseren van een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen.

De Healthy Ageing Tour is een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen die jaarlijks in de tweede week van april wordt gereden. Energiewacht sponsort de wedstrijd vanaf het begin. Healthy Ageing Tour is de nieuwe naam voor het evenement. De wedstrijd bestaat uit zes etappes door de provincie Groningen, die in vijf dagen worden gereden.

Reeds geruime tijd voordat het wielerevenement “Healthy Ageing Tour” daadwerkelijk plaatsvindt, stimuleert de Healthy Ageing Tour de samenwerking tussen gemeentebestuurders en de uitwisseling van ervaringen. Zo ontstaat er een estafette tussen gemeenten die bijdragen aan een gezondere regio. Wij laten het peloton van ambassadeurs voor deze gezonde beweging onder andere groeien via de Healthy Ageing Tour Karavaan.

De volgende partijen zijn betrokken bij de Healthy Ageing Tour: Rabobank Stad en Midden Groningen, Rabobank Noord-Groningen, Rabobank Zuid en Oost Groningen, Rabobank Noordenveld West Groningen, Courage Events en HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands).

Onze activiteiten

 • Gezond ondernemersschap
  Healthy Ageing Tour Karavaan omvat Gezond ondernemerschap. Dit zijn netwerkbijeenkomsten voor lokale ondernemers met thema’s als ‘Gezonde producten en diensten met een gezonde business case’, ‘Hoe hou ik mijn werknemers gezond?’en ‘De korte keten: van dorpstuin naar buurtsuper’.
 • Ga toch fietsen
  Healthy Ageing Tour omvat ook ‘Ga toch fietsen’: een laagdrempelige manier voor inwoners om gezellig een stukje met elkaar te gaan fietsen.
 • Van Bidon tot Broodtrommel
  Healthy Ageing Tour omvat ook ‘Van Bidon tot broodtrommel’: schoolkinderen leren op een laagdrempelige manier hoe belangrijk eten en drinken is bij het leveren van een sportprestatie. Wat eten wielrensters in voorbereiding op de Healthy Ageing Tour?
 • Energy For Kids
  Healthy Ageing Tour omvat ook Energy For Kids: een programma bestaande uit een fietsparcours voor kinderen en voor de peuters en kleuters een parcours met loopfietsjes. Ook is er een springkussen, stormbaan en een kinderzweefmolen voor actief beweegplezier.
 • Organisatie 4 Sterren Kennis Conferentie
  Healthy Ageing Netwerk organiseert ook de 4 Sterren Kennis Conferentie , waar de wereldtop aan gezondheidsonderzoekers elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens deze conferentie Kennis Conferentie komen wetenschappers uit de topregio’s op het terrein van Healthy Ageing samen om de toekomst van gezondheid te schetsen. Deze inspiratie zal leiden tot nieuwe activiteiten in de daarop volgende Healthy Ageing Tour Karavaan. Op deze manier blijft de hele regio innoveren.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.