Terug

Hanzehogeschool Groningen

Details
Datum ondertekening 09-12-2014
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Leren, Positieve Gezondheid
Organisaties Hanzehogeschool Groningen 

Ja, wij zetten ons in voor een vitaler Nederland door onderzoek en onderwijs te geven op het gebied van ‘Gezond Opgroeien’.

De Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen doet onderzoek en geeft onderwijs op het gebied van Gezond Opgroeien. Dat moet goed onderwijs op gaan leveren, dat de cognitieve, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling van kinderen optimaal stimuleert. Dat maakt ze zelfstandig en weerbaar, waardoor ze goed kunnen functioneren en participeren in de maatschappij.

Onze activiteiten

 • Onderzoek en onderwijs op het gebied van Gezond Opgroeien
  Het lectoraat Integraal Jeugdbeleid van de Hanzehogeschool Groningen leidt de themalijn Gezond Opgroeien binnen het zwaartepunt Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen. Onder leiding van vier lectoren wordt er praktijkgericht onderzoek gedaan op de volgende terreinen:

  • Leren en Gedrag
  • Toekomstig Talent
  • Kind, Taal en Ontwikkeling
  • Leefwerelden verbinden
  • Bewegingsonderwijs en motorisch leren
 • Interdisciplinaire Kenniswerkplaatsen Gezond Opgroeien
  Hanzehogeschool Groningen richt interdisciplinaire Kenniswerkplaatsen Gezond Opgroeien op, rond de vijf onderzoeksprogramma’s van het lectoraat Integraal Jeugdbeleid. Studenten van verschillende opleidingen (sport, gezondheid, verpleegkunde, sociale studies en leraar basisonderwijs) gaan daar begeleid werken aan interdisciplinair onderzoek op het terrein van Gezond Opgroeien.
 • Educatieve master Talentontwikkeling en Diversiteit
  Hanzehogeschool ontwikkelt samen met de Academie voor Sportstudies en de Academie voor Sociale studies een educatieve master die leerkrachten toerust om kinderen –onafhankelijk van hun niveau- met behulp van een Talentkrachtige benadering maximaal te stimuleren in hun cognitieve, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling. De master Talentontwikkeling en Diversiteit wordt één van de twee beeldbepalende masters van het zwaartepunt Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.