Terug

Grip Op Je Dip

Details
Datum ondertekening 25-09-2014
Actief Ja
Thema Mentale Gezondheid, Preventie
Organisaties Trimbos-instituutGrip op je DipImpluzAmbulante Zorggroep Midden Nederland 

Wij helpen mee aan een vitaler Nederland door online ondersteuning te bieden aan jongeren met somberheidsklachten.

Stichting Grip op je Dip geeft online ondersteuning aan jongeren met somberheidsklachten. Zij maakt daarbij gebruik van kennis over e-mental health die bij de betrokken organisaties aanwezig is. De online groepscursussen worden gegeven door ggz-professionals. Grip op je Dip haakt aan bij de ontwikkelingen in de Publieke Geestelijke Gezondheidszorg, de Basis-GGZ en generalistische Basis-GGZ.

Onze activiteiten

  • Online ondersteuning aan jongeren met somberheidsklachten
    De Stichting Grip Op Je DipĀ  stelt zich ten doel het bieden van anonieme online ondersteuning aan jongeren met somberheidsklachten middels psycho-educatie, een evidence-based online groepscursus in een chatbox gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, en een e-mailondersteuning gebaseerd op oplossingsgerichte principes en cognitieve gedragsprincipes. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de preventieve know-how op e-mental health gebied bij de deelnemende organisaties. De online groepscursussen worden verzorgd door ggz-professionals van de drie eigenaar instellingen, alsmede door aanhakende GGZ instellingen. De uitvoer van de e-mailservice wordt verzorgd door de drie eigenaar ggz-instellingen. Onderzoek naar het aanbod van GOJD wordt in principe uitgevoerd door het Trimbos-instituut.
    GOJD haakt aan bij de ontwikkelingen ten aanzien van de preventieve activiteiten binnen de Publieke Geestelijke Gezondheidszorg, de Basis-GGZ en generalistische Basis-GGZ.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.