Terug

GGD Groningen

Details
Datum ondertekening 12-03-2015
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefstijl, Leren
Organisaties GGD Groningen 

Wij zetten ons in voor een gezonder Nederland door schooldirecties in de provincie Groningen te stimuleren een Gezonde School-beleid te formuleren.

GGD Groningen en de Gezonde School-adviseur van de Onderwijsraad Noord-Nederland, samen met preventiepartners Verslavingszorg Noord-Nederland, Huis voor de Sport Groningen, Halt Noord-Nederland, Lentis Preventie, Wijs Weerbaar, Centrum voor Seksuele Gezondheid Noord-Nederland, Stichting Terwille, Stichting Voorkom!, LS&T Leeuwarden (voedseleducatie en smaaklessen) en het Longfonds zetten zich in om schooldirecties in de provincie Groningen te stimuleren Gezonde School-beleid te formuleren, volgens de methodiek van de Gezonde School. 

Onze activiteiten

 • GGD Groningen streeft naar 20 vignetten Gezonde School in provincie Groningen eind 2016
  GGD Groningen streeft ernaar dat er eind 2016 twintig vignetten Gezonde School in de provincie Groningen zijn uitgereikt.
 • GGD Groningen monitort de gezondheid van alle jongeren in klas 2 en klas 4 van het Voortgezet Onderwijs.
  GGD Groningen monitort met Mijn GGD Check de gezondheid van alle jongeren in klas 2 en klas 4 van het Voortgezet Onderwijs. De profielen worden vertaald naar adviezen voor een preventieve aanpak op school. In 2016 zijn 60 scholen voorgelicht over de Gezonde School naar aanleiding van Mijn GGD Check.
 • GGD Groningen zorgt ervoor dat in 2016 2/3 van alle VO-scholen in de provincie Groningen bezocht zijn door de Gezonde Schoolkantine Brigade
  GGD Groningen zorgt ervoor dat in 2016 2/3 van alle VO-scholen in de provincie Groningen bezocht zijn door de Gezonde Schoolkantine Brigade en er rapporten beschikbaar zijn met verbetersuggesties.
 • GGD Groningen wil bijdragen aan een rookvrije school
  GGD Groningen wil bijdragen aan een rookvrije school, met een rookvrij schoolplein. GGD Groningen stimuleert het verzorgen van educatieve activiteiten over de gevaren van roken en een rookvrije omgeving voor leerlingen.
 • GGD Groningen stimuleert goed bewegingsonderwijs
  GGD Groningen stimuleert scholen in Groningen om voldoende en goed bewegingsonderwijs te geven. En om beweging en spel te stimuleren door middel van een gezond schoolplein. Tien scholen in Groningen hebben eind 2015 een gezond schoolplein.
 • GGD Groningen helpt scholen om (digitaal) pesten terug te dringen
  GGD Groningen helpt scholen om (digitaal) pesten terug te dringen. Alle scholen in Groningen hebben in 2016 een beleid voor sociaal emotionele veiligheid.
 • GGD Groningen houdt het aanbod voor scholen overzichtelijk en vraaggericht
  Door een goede samenwerking houdt GGD Groningen het aanbod voor scholen overzichtelijk en werken we vraaggericht, zodat de scholen de regie houden op hun schoolgezondheidsbeleid. 

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.