Terug

Gezondheid met een Plus

Details
Datum ondertekening 01-06-2016
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl
Organisaties Gemeente NieuwegeinEerstelijns Medisch Centrum NieuwegeinGezondheidscentrum de RoerdompPlus van Loon 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in voor goede voeding voor de inwoners van Nieuwegein.

Wij zijn van mening dat voor gezondheid en welbevinden goede voeding belangrijk is voor de inwoners van Nieuwegein. Door de verbinding tussen de gezondheidscentra en supermarkt PLUS Van Loon willen wij de “voedselvaardigheden”, inclusief het daadwerkelijk verleiden, kopen en gebruiken van gezondere voeding van onze patiënten en wijkbewoners vergroten.

Onze activiteiten

  • Gezondheid met een plus-pas korting voor gezondere keuze ‘Gezondheid met een plus’ gaat in de tweede helft van 2016 gedurende een proefperiode van 1 jaar van start  in de gezondheidscentra EMC en De Roerdomp en supermarkt PLUS Van Loon. Patiënten van deze gezondheidscentra kunnen zich inschrijven voor het project en ontvangen een Gezondheid-met-een-plus-pas waarmee zij korting krijgen op de aanschaf van gezondere artikelen bij de supermarkt PLUS Van Loon. Daarnaast kunnen zij op vertoon van de pas gratis meedoen aan diverse activiteiten die alles te maken hebben met gezondheid.
  • PLUS van Loon geeft voedselvoorlichting ihkv Gezondheid met een + Gezondheid met een Plus zorgt dat er elke 2-3 weken activiteiten plaats vinden in de supermarkt PLUS Van Loon, zoals voedselvoorlichting over producten, winkel rondleidingen, kookworkshops, uitleg over gezonde ingrediënten en recepten inclusief de manier van bereiden om zo de voedselvaardigheden structureel te bevorderen bij de deelnemers. De activiteiten omvatten álles wat met gezondheid en voeding te maken heeft. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 6 kookworkshops  waarin ze zelf actief met voedsel aan de slag gaan. 
  • Gezondheid met een Plus doet aan informatie-uitwisseling op inwoners-, wijk- en stadsniveau Gezondheid met een Plus zorgt voor informatie-uitwisseling over de voortgang en resultaten van alle acties. Op gebied van inwonersniveau doen we dit via digitaal toegankelijke informatie, nieuwsbrieven, wijkkranten en huis-aan-huisbladen, sociale media, gezondheidscentra, buurtpleinen (welzijn) en de bibliotheek (Tweede Verdieping).Op wijkniveau organiseren we dit via taakgroepen waarin professionals uit de wijk deelnemen en wijkplatforms, waarin inwoners deelnemen. Op stadsniveau is er netwerkorganisatie Lijfstyle en zijn er diverse bestuurlijke overleggen. Daarnaast zal op groepsniveau onderzocht worden of er op basis van de informatie over het koopgedrag (de Gezondheid met een plus-kaart is in dit stadium anoniem) en op basis van de gezondheidsinformatie vanuit de huisartsinformatiesystemen veranderingen te monitoren zijn.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.