Terug

Gezond 010

Details
Datum ondertekening 26-01-2017
Actief Ja
Regionetwerk Gezond 010
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl, Mentale Gezondheid, Meedoen
Organisaties Gezond op ZuidHavenpolikliniek RotterdamHogeschool RotterdamIzerMEE Rotterdam Rijnmond 

Ja wij zetten ons in voor een vitaler Nederland door met een brede aanpak bij te dragen aan de gezondheid van Rotterdammers.

Wij deelnemers aan Gezond 010, bundelen onze krachten en vormen een platform van zorgverzekeraars, gezondheidszorg, welzijn, participatie en sport, onderwijs en wetenschap, bedrijven en werkgevers, de gemeente Rotterdam en vele andere partijen om met een brede aanpak bij te dragen aan de gezondheid van Rotterdammers.

Deze eerste Gezond 010 is het begin van een beweging. Maatschappelijke partners en de gemeente Rotterdam organiseren jaarlijks een brede bijeenkomst waarmee we partners een podium bieden en onze samenwerking kracht bij zetten: op verschillende thema’s versterken we goede initiatieven, wisselen we ervaringen en praktijkvoorbeelden uit en bundelen onze krachten om concreet aan de slag te gaan. Hierdoor ontstaan nieuwe ideeën, initiatieven, projecten en acties voor nog meer gezonde en vitale Rotterdammers.

Samen willen we dit avontuur aangaan, om samen echt impact te hebben in Rotterdam.

Onze activiteiten

 • Rotterdammers uitdagen om gezondere keuzes te maken
  Wij Gezond 010 willen Rotterdammers uitdagen om meer te bewegen en gezondere keuzes te maken. Dit doen wij door te werken aan een fijne, schone en groene leefomgeving. 
 • Centrum voor gezondheidsbevordering Rotterdam ontwikkelen
  Wij Gezond 010 ontwikkelen een centrum voor gezondheidsbevordering in Rotterdam.
 • Diabetes type 2 doen afnemen
  Wij Gezond 010  ontwikkelen een aanpak om Rotterdammers te ondersteunen bij een gezonde leefstijl en het aantal Rotterdammers met diabetes 2 drastisch te doen afnemen.
 • Pakket gezondheidsinterventies gericht op sociaal-emotionele en fysieke gezondheid
  Wij Gezond 010 bieden in alle 14 gebieden van Rotterdam een pakket aan gezondheidsinterventies aan dat zich richt op de sociaal-emotionele en fysieke gezondheid van Rotterdammers.
 • Minder Rotterdammers met depressieklachten
  Gezond 010 gaat zich specifiek inzetten op een betere sociaal-emotionele gezondheid van jongeren en minder Rotterdammers met depressieklachten.
Kan component niet renderen

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.