Terug

Gemeente Roosendaal

Details
Datum ondertekening 14-11-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl
Organisaties Gemeente Roosendaal 

Gemeente Roosendaal besteedt in het collegeprogramma 2014-2018 bij alle beleidsthema’s aandacht aan gezondheid en gezonde leefstijl.

Daarvoor is onder andere het Zorg Innovatie Plan Roosendaal opgesteld: minder zorgloketten, efficiënte zorg (één gezin, één plan) en nieuwe producten en diensten die de kwaliteit van zorg, welzijn en zelfredzaamheid vergroten.

Onze activiteiten

 • Projecten leefstijl en gezondheid
  Voorbeelden van projecten die gemeente Roosendaal op het gebied van gezondheid en leefstijl uitvoert, zijn:

  • Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)
  • de wijksportvereniging
  • VroegSignalering Kwetsbare Ouderen
 • Zorg Innovatie Plan
  Het nieuwe Zorg Innovatie Plan in de gemeente Roosendaal, dat doorgaat waar de transitie van de “3 decentralisaties” eindigt, zorgt voor de verbinding tussen de diverse partijen rondom onze burgers zodat zij met minder loketten te maken krijgen, er efficiënt zorg geleverd wordt (een gezin, één plan) en waarbij actief gezocht wordt naar nieuwe producten en diensten die de kwaliteit van zorg, welzijn, en zelfredzaamheid vergroten.
  Het plan wordt gebouwd en uitgevoerd door zorg- en welzijnspartners, ondernemers en burgers in Roosendaal in samenwerking met de gemeente Roosendaal. Al deze vernieuwingen, verbeteringen worden verzameld op een website. Het Care Innovation Centre, dat ondersteund wordt door de gemeente, levert bijdragen aan het ZIP op het gebied van preventie en slimmere thuiszorg.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.