Terug

gemeente Middelburg

Details
Datum ondertekening 12-05-2018
Actief Ja
Regionetwerk De Vitale Revolutie Zeeland
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl
Organisaties Gemeente Middelburg 

Wij willen in Zeeland een beweging op gang brengen: de Vitale Revolutie.

Onze ambitie is namelijk om van Zeeland een regio te maken waar mensen lang leven, zich vitaal voelen en waar iedereen meedoet. Vitale Zeeuwen zijn minder vaak ziek, zitten beter in hun vel, zijn productiever en sociaal actiever. Met een omgevingsgerichte aanpak willen we de Zeeuwen verleiden de gemakkelijke gezonde keuze te laten maken. We hanteren daarbij de 5 levensdomeinen fysiek, mentaal-emotioneel, financiën, doel-zingeving en woon- en leefomgeving die allen bijdragen aan meer gezondheid en welzijn. Via netwerkvorming en inzet van zorginstellingen, onderwijs, ondernemers en overheid (ZOOO’s) proberen we de omgeving van de Zeeuwen te veranderen.

Onze activiteiten

 • Wij willen in nauw overleg met de bewoners en organisaties in de wijk, op verschillende gebieden acties starten om vitaliteits- en gezondheidsbevorderingen mogelijk te maken. U moet hierbij denken aan wonen en woonomgeving, (het nieuwe winkelcentrum) maar ook aandacht voor Meanderhof en Meanderlaan en meer groen en blauw in de wijk. Fysiek meer bewegen en gezonder eten (jongeren op gezond gewicht), aanleg van een beweegpad, sociale activiteiten zoals gezamenlijk eten en het organiseren van een festival. Aandacht voor een beter inkomen en werk. Maar ook ‘waarvoor kom ik mijn bed uit, heb ik zin in dit leven?’ In het afgelopen jaar zijn er al activiteiten geweest en ook dit jaar zullen weer activiteiten worden georganiseerd.
 • Naast het bovenstaand aanbod hebben wij de ambitie om de volgende resultaten te (blijven) realiseren/verbeteren:
  • 30% minder rokers;
  • 15% minder overgewicht;
  • Mensen bewegen 25% meer;
  • 25% meer mensen die minimaal 4 dagen per week gezond voedsel eten.
  • Wij zullen de opgedane kennis en ervaring delen met andere regio’s en netwerken in Nederland, met als doel het gedachtegoed en de best practices ten dienste te stellen van andere partijen met een gelijke doelstelling en ambitie.
 • Wij dragen bij aan het monitoren en evalueren van de voortgang van onze hierboven genoemde activiteiten en leggen hierover jaarlijks verantwoording af.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.