Terug

Echt Goed Acupunctuur

Details
Datum ondertekening 13-11-2014
Actief Ja
Thema Preventie
Organisaties Echt Goed Acupunctuur 

Echt Goed Acupuntuur draagt er in de lijn van deze vorm van Chinese traditionele geneeskunde aan bij dat de verstoorde lichaamsfuncties- en processen gediagnosticeerd worden.

Bij tijdige detectie en interventie kunnen deze op natuurlijke wijze hersteld worden. Daarmee wordt voorkomen dat er meer ernstige structurele klachten gaan ontstaan en men een operatie nodig heeft, of tot in het einde der dagen medicatie dient te slikken. Chinese traditionele geneeskunde kan voorkomen dat symptomen aanhouden en uitgroeien tot chronische klachten of meer structurele problemen. Hiermee past de Chinese traditionele geneeskunde als geen ander bij het moderne concept van preventie.

Acupunctuur en Chinese traditionele geneeskunde is één van de langst overgeleverde en meest ontwikkelde geneeskundes ter wereld. In termen van westerse geneeskunde valt het in de categorie van de “functionele geneeskunde” en de ”systeembiologie”, een nieuw veld wat met name in Amerika en de westerse geneeskunde populariteit aan het winen.

Onze activiteiten

  • Acuforce: acupunctuur als eerstelijnszorgmodaliteit
    In april dit jaar werd een rapport gepubliceerd door ZonMw waarin het concludeert dat Nederlandse artsen veel vaker behandelingen als acupunctuur onderdeel moeten laten uitmaken van hun werk. In lijn met dat rapport heeft Echt Goed Acupunctuur een project opgezet – genaamd “Acuforce, voorkomen is beter” – dat beoogt acupunctuurtherapie als eerstelijnszorgmodaliteit aan te bieden: voordat iemand medicatie gaat slikken of een operatie ondergaat kan men eerst een minder ingrijpende interventietherapie inzetten zoals acupunctuur.
  • Chinese medische hitte-, voedings-, fyto-, en bewegingstherapie
    Tevens biedt Echt Goed Acupunctuur naast acupunctuurtherapie ook de Chinees medische hitte-, voedings-, fyto-, en bewegingstherapie als (ver)nieuw(d)e innovatie aan, waardoor mensen zelfredzamer worden en langer gezond kunnen blijven.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.