Terug

De Vitale Revolutie

Details
Datum ondertekening 12-05-2018
Actief Ja
Regionetwerk De Vitale Revolutie Zeeland
Thema Gezonde Leefstijl

De Vitale Revolutie wil in Zeeland een beweging op gang brengen: de Vitale Revolutie.

De ambitie van De Vitale Revolutie is namelijk om van Zeeland een regio te maken waar mensen lang leven, zich vitaal voelen en waar iedereen meedoet. Vitale Zeeuwen zijn minder vaak ziek, zitten beter in hun vel, zijn productiever en sociaal actiever.

Met een omgevingsgerichte aanpak wil De Vitale Revolutie Zeeuwen verleiden de gemakkelijke gezonde keuze te maken. De Vitale Revolutie hanteert daarbij de 5 levensdomeinen die allen bijdragen aan meer gezondheid en welzijn. Via netwerkvorming en inzet van zorginstellingen, onderwijs, ondernemers en overheid (ZOOO’s) probeert De Vitale Revolutie de omgeving van de Zeeuwen te veranderen.

Onze activiteiten

 • Aanjager tot meer gezondheid en vitaliteit
  Het programmabureau van De Vitale Revolutie jaagt aan, verbindt, ondersteunt, faciliteert en inspireert de ZOOO’s en Zeeuwse burgers om met gezondheid en vitaliteit aan de slag te gaan. Op basis van
  de uitkomsten van de ouderen en volwassenenmonitor van GGD Zeeland wordt in juni 2017 de stand van zaken op de 5 levensdomeinen in Zeeland en de individuele problematiek per gemeente voor de komende 2 jaar bepaald.
 • Inzicht in gezondheid en vitaliteit van inwoners Zeeland op 5 levensdomeinen
  Het programmabureau van De Vitale Revolutie ondersteunt partners die aansluiten. Deze partners zullen binnen een van de O’s de projecten van De Vitale Revolutie gaan initiëren. Tevens verzorgt dit programmabureau de nul- en eindmeting van het project. Met de data van alle projecten wordt zo inzicht verkregen in de gezondheid en vitaliteit van Zeeuwen op de 5 levensdomeinen.
 • Verbetering op 5 Zeeuwse levensdomeinen
  De Vitale Revolutie wil na 2 jaar verbetering op de 5 Zeeuwse levensdomeinen hebben bereikt. Op dit moment voelt 20% van de Zeeuwse volwassen zich psychisch niet gezond, 11% ervaart veel stress op het werk, 50% van de volwassenen ervaart weinig sociale samenhang in de buurt en voelt zich eenzaam, 50% heeft ernstig overgewicht (16-64 jaar), 50% beweegt onvoldoende, 30% is bingedrinker.
 • Bevorderen onderlinge samenwerking
  De Vitale Revolutie wil na twee jaar hebben bereikt dat iedere partner in deze twee jaar minimaal 1 DVR-project uitvoert, met de focus op minimaal 2 levensdomeinen en in samenwerking met een andere partner uit het netwerk.
 • Implementatie gedachtengoed Vitale Revolutie
  De Vitale Revolutie wil na twee jaar hebben bereikt dat 70% van de aangesloten partners het gedachtengoed van De Vitale Revolutie in de organisatie breed heeft ingevoerd.
 • 30% van Zeeuwse werkgevers partner Vitale Revolutie
  De Vitale Revolutie wil na twee jaar hebben bereikt dat 30% van de Zeeuwse werkgevers (en daarmee de medewerkers) partner is van de De Vitale Revolutie.
 • Verbetering score op balans 5 levensdomeinen met 30%
  De Vitale Revolutie wil na twee jaar hebben bereikt dat de score op de balans op de 5 levensdomeinen (en daarmee de vitaliteit) van mensen en organisaties die deelnemen aan de projecten van De Vitale Revolutie met 30% procent is verbeterd.
Kan component niet renderen

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.