Terug

BOSK (Steptember)

Details
Datum ondertekening 14-09-2016
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties BOSK 

Ja, wij dragen bij aan een gezonder Nederland door mensen uit te dagen 10.000 stappen per dag te zetten.

Met de actie Steptember draagt de BOSK bij aan de doelstellingen van Alles is gezondheid… met een even simpel als effectief middel: een campagne van 4 weken waarin we mensen uitdagen 10.000 stappen per dag te zetten. Bijzonder is dat mensen zonder en met beperking deel kunnen nemen, waardoor gezondheidsverschillen verkleind worden.

Via ons netwerk, website en social media zetten wij de eigen leden in om mensen op te roepen om mee te doen met deze actie. Onze ambassadeurs zijn o.a. Professor Dr. Erik Scherder, paralympiërs wielrenner Mark Homan en wielrenster Alyda Norbruis.

Inschrijven doe je door je vooraf te registeren via www.steptember.nl, alleen of in teamverband. Door mee te doen dragen deelnemers bij aan het goede doel namelijk onderzoek, ondersteuning en begeleiding van mensen met Cerebrale Parese; een aangeboren hersenafwijking. Deze bijdrage kan men laten vergroten door sponsoring, waarvoor tips te vinden zijn op de website.

Wij sturen ingeschreven deelnemers elk een stappenteller en een korte handleiding toe over de actie en over het gebruik van de interactieve website. Via de website wordt bijgehouden hoeveel iedereen beweegt door de verschillende activiteiten om te rekenen naar stappen. Hierdoor ontstaat er een fanatieke onderlinge competitie om de meeste stappen te zetten of sponsorbedrag te realiseren.
Er zijn diverse klassementen, virtuele prijzen en beloningen.

Het is een laagdrempelige actie en er hoeft niet voor getraind te worden.

Onze activiteiten

 • Steptember 28 dagen bewegen voor Cerebrale Parese
  BOSK stelt iedereen in heel Nederland in de gelegenheid om in september 28 dagen lang in beweging te komen voor zichzelf en voor anderen. De campagne Steptember heeft tot doel om mensen bewust
  te maken van het feit dat er 10.000 stappen per dag nodig is om gezond te blijven. (gemiddeld wordt er tijdens een werkdag 3000 stappen gezet)
 • Bedrijven benaderen om mee te doen met Steptember
  BOSK benadert bedrijven, scholen, revalidatiecentra en andere organisaties om hun medewerkers te laten deelnemen, met het accent op de bevordering van de gezondheid.
 • Stappenteller ter beschikking om bewustzijn van aantal stappen te bevorderen
  BOSK stelt een stappenteller ter beschikking. Door de 28 dagen wordt er routine opgebouwd en is de ervaring dat men de stappen-teller gedurende de rest van dat jaar blijft gebruiken. Dit alles bevordert bewustzijn en de drive om dagelijks die 10.000 stappen ook na september te blijven zetten.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.