Terug

Argo BV

Details
Datum ondertekening 19-11-2015
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Preventie
Organisaties ARGO BV 

Wij ondersteunen innovatie en kwaliteitsverbetering in de zorg, door de ervaringen en verwachtingen van cliënten in beeld te brengen.

ARGO BV is een onafhankelijk onderzoeks- & adviesbureau gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Wij ondersteunen innovatie (waaronder preventie) en kwaliteitsverbetering in de zorg, door de ervaringen en verwachtingen van cliënten in beeld te brengen. Steeds vaker gaat dit om de uitkomsten voor de klant. Dat vinden wij een goede ontwikkeling die we willen ondersteunen.

Onze activiteiten

  • Onderzoek mantelzorgers
    ARGO BV Onderzoekt de rol van mantelzorgers bij minimaal 10 grote zorgconcerns in de langdurige zorg in 2015 en 2016. Het doel is mantelzorgers langer vitaal en gezond te houden door goed in te spelen op hun wensen en mogelijkheden. Met het onderzoek, dat ook concrete tips en adviezen bevat, kunnen de zorgaanbieders hun beleid voor mantelzorgers beter onderbouwen.
  • Evaluatie preventieve activiteiten huisartspraktijden
    ARGO BV Evalueert preventieve activiteiten van huisartspraktijken en gezondheidscentra in vervolgop een project samen met Patiëntenfederatie NPCF. We ontwikkelen in 2015 vragenlijstmodules voor ‘zelfmanagement’, ‘chronische zorg’ en ‘samenwerking’ en brengen deze in 2015-2016 bij 500 huisartspraktijken onder de aandacht. Huisartsen kunnen gratis aan deze nieuwe modules meedoen. Daarmee willen we de preventieagenda in de huisartsenpraktijk bevorderen. Het resultaat is dat huisartsen gericht met deze vernieuwingen aan de slag gaan, cq kwaliteitsverbetering doorvoeren op deze punten.
  • Uitkomsten opnemen in patient- en clientervaringsonderzoek
    ARGO BV bevordert dat ‘uitkomsten’ in patiënt- en cliëntervaringsonderzoek wordt opgenomen. Veel onderzoek naar klantervaringen in de zorg is gericht op proceskwaliteit. Maar uiteindelijk gaat het om uitkomsten op gebied van kwaliteit van leven, zelfredzaamheid en gezondheid. Concreet is ons doel dat elke vragenlijst van ARGO in 2016 ook een aantal uitkomstmaten bevat.

 

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.