Terug

Alfa-college

Details
Datum ondertekening 10-11-2014
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefstijl, Werk en Gezondheid, Leren
Organisaties Alfa-college 

Wij willen onze studenten en medewerkers in aanraking brengen met bewegen en een gezonde leefstijl.

Het Alfa-college stimuleert bewegen en een gezonde leefstijl zodat studenten en medewerkers vitaler en actiever worden. Dit heeft een positieve invloed op het ziekteverzuim en de prestaties op school of werk.

Een ‘groene’ kantine, korting op het sportabonnement, gezamenlijke fietstochten, lunchwandelingen, health checks of op retraite in een klooster; het Alfa-college bidet het allemaal en doet nog veel meer om de gezondheid van onder andere het personeel te bevorderen. “Als medewerkers enthousiast zijn, worden ze vanzelf ambassadeur.” Lees meer in het Kader Primair.

Onze activiteiten

  • Fit for Life programma
    In het totaal worden 12.000 MBO-studenten en 1000 medewerkers in aanraking gebracht met bewegen en een gezonde leefstijl. Zo worden sportclinics en sportdagen aan alle MBO-studenten aangeboden. Ook is er voor deze groep een leefstijl- en een fittest. Ook is er een gezond en ‘groen’ eet- en drinkaanbod in de kantines op alle locaties van het Alfa-college. Medewerkers kunnen kortingen krijgen op sportabonnementen en kunnen healthchecks doen. Ook kunnen zij een workshop mindfulnness volgen of twee dagen op retraite gaan in een stiltecentrum. Verder worden stoelmassages en workshopsleefstijl aangeboden.
  • Innovatie Werkplaatsen (IWP’s)
    Het Alfa-college is, mede via het dubbellectoraat met Stenden Hogeschool ‘Duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie’, actief betrokken bij verschillende Innovatie Werkplaatsen. Dit zijn netwerken van kennis- en onderwijsinstellingen, zorg- en welzijnsinstellingen en bedrijven, gericht op open innovatie en co-creatie. IWP’s waarin wij leidend zijn of waaraan wij meewerken met mbo-studenten van onze opleidingen zijn Active Ageing-Diabetes, Clinical Malnutrition, Leefstijlinterventie bij mensen met een verstandelijke beperking, Healthy Lifestyle Hospitality, Kwaliteit van leefomgeving en Burgerparticipatie
  • Gezondheidsbevordering verankerd in schoolbeleid
    Gezondheidsbevordering is binnen het Alfa-college breed verankerd binnen het schoolbeleid. Via de speerpunten Zorg&Wonen en Sport&Vitaliteit – samen Healthy Ageing – investeren wij in kennisontwikkeling, onderwijsinnovatie en activiteiten rondom gezondheidsthema’s binnen en buiten school voor alle medewerkers en studenten. Daarnaast is ‘veilig werken’ een belangrijk onderdeel in het onderwijsprogramma van veel studenten.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.