Terug

Models Health Pledge

23 november 2020

Wat ontstaan is als pledge, is nu een online platform, geïnitieerd en gerealiseerd door een netwerk van bedrijven en professionals in de hele modeketen. Een netwerk dat pleit voor gezonde werkomstandigheden voor modellen en alle andere spelers in de mode-industrie

Onder het motto zonder ethiek, geen esthetiek streeft The Model’s Health Pledge naar een zo gezond mogelijke werkomgeving voor modeprofessionals. De gezondheid van modellen staat daarbij centraal. Met elkaar worden tal van activiteiten georganiseerd om gezondheid in en rond de industrie te agenderen en onder de aandacht te brengen.

The Model’s Health Pledge is ontstaan nadat de staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn, met de branche in gesprek ging over de gezondheid van modellen. De samenwerking werd gestart tijdens de Amsterdam Fashion Week in juli 2016. Dertig bedrijven ondertekenden de Alles is Gezondheid- Models Health Pledge en dachten gedurende een jaar mee over hoe deze uitgevoerd dient te worden. Het resultaat van die gesprekken en het onderzoek is The Model’s Health Pledge, een online platform met meldpunt.

Online platform

Bezoek het online platform met informatie, verhalen en het meldpunt.

Pledge

Bekijk de Models Health Pledge met belofte en activiteiten.