Terug

Models Health Pledge

23 november 2020

The Model’s Health Pledge is een online platform dat is opgezet door een netwerk van bedrijven en professionals in de modeketen. Het netwerk streeft naar een zo gezond mogelijke werkomgeving voor modeprofessionals. Ze focussen zich daarbij op modellen.

Missie

Esthetiek speelt een belangrijke rol in de modebranche. Maar zonder goede gezondheid kan er geen schoonheid bestaan. De bedrijven en professionals binnen het netwerk tekenden daarom een pledge om te laten zien dat ze een zo gezond mogelijke werkomgeving voor modeprofessionals willen creëren.

Wat doet The Model’s Health Pledge?

The Model’s Health Pledge alliantie organiseert een heleboel activiteiten om gezondheid in en rond de modewereld onder de aandacht te brengen. Daarnaast kunnen modellen, aspirant-modellen en hun families via het online platform zorgwekkende situaties melden. Ook biedt de alliantie toegang tot experts op het gebied van sport, voeding, het modevak, persoonlijke ontwikkeling en business.

De aangesloten organisaties willen de modebranche bewustmaken van het belang van gezonde werkomstandigheden. Opdrachten worden getoetst op schadelijkheid voor de fysieke of psychische gezondheid van de modellen en het netwerk besteedt aandacht aan hun (gezonde) leefstijl. Daarnaast dragen de partners bij aan een realistische beeldvorming van het modellenvak in de media. Hoe werkt dat eigenlijk, in de modellenindustrie? En kan het ook anders?

Ook is TMHP in gesprek met Mariette Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, om te kijken wat ze samen kunnen doen. Kennis bieden over (het aangeven van) grenzen is ook in het modellenvak erg belangrijk. Voor modellen of anderen in de modebranche die ongezonde of vervelende dingen meemaken op de set, is er een online platform met een meldpunt. Daar kun je (anoniem) de werksituatie melden. Het team van TMHP buigt zich vervolgens over de melding en spreekt de organisatie/personen zo nodig aan op de situatie. Ook organiseren we lunches met modellen zelf om te bespreken wat er verbeterd en veranderd kan worden in de modebranche. De aanbevelingen die hieruit volgen worden vervolgens gecommuniceerd naar het netwerk.

Initiatief

The Model’s Health Pledge is ontstaan nadat de staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn, met de branche in gesprek ging over de gezondheid van modellen. Dertig bedrijven ondertekenden de Alles is Gezondheid – Model’s Health Pledge en denken mee over hoe deze uitgevoerd dient te worden.

Meedenken?


Heb je een vraag over deze alliantie, wil je de pledge ondertekenen of wil je meedenken? Neem dan contact op met The Model’s Health Pledge.

Online platform

Bezoek het online platform met informatie, verhalen en het meldpunt.

Pledge

Bekijk de Models Health Pledge met belofte en activiteiten.