Kinderarmoede

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het is om in armoede te leven? TDHV, een landelijke koepelorganisatie waar veel verschillende activiteiten onder vallen, werkt voor vier doelgroepen: voor Kinderen in armoede, ProstitueesVerslaafdenDak- en thuislozen. Met het innovatieve project Het Fort gaan ze de strijd tegen Kinderarmoede aan. 

Leef een week lang van minimaal budget en geef wat je overhoudt aan de kinderen van Het Fort, een project tegen kinderarmoede. Laat kinderen in armoede weten dat ze gezien worden.

Wil je meedoen?

Probeer een week lang rond te komen van 40 euro. Dat betekent alleen de hoognodige boodschappen, geen kleding, speelgoed en uitjes. Hoe werkt het? 

  1. Aanmelding loopt via het formulier www.thdv.nl/genoegweek.
  2. Tijdens de Genoegweek mag maximaal 40 euro besteed worden aan boodschappen, cadeautjes en uitjes.
  3. Pin aan het begin van de week je vastgestelde budget en leg je pasjes weg.
  4. De hele week gaat de voorraadkast op slot, dus niet gebruiken wat al eerder gekocht is.
  5. Deel je ervaringen met anderen via onze social mediakanalen.
  6. Wil je het geld dat je deze week bespaart nuttig inzetten? Word dan fan van Het Fort, doneer jouw bespaarde geld en help een kind op te staan uit armoede.

Geef samen met ons kinderarmoede meer aandacht en kom in actie. Meer weten? Kijk op de site: Genoegweek.

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Fort Kinderarmoede-actie

Een actie van

Het Fort

Gezinnen die te maken hebben met armoede, zijn vooral bezig met overleven. Kinderen die opgroeien in een gezin met armoede ervaren dagelijks sociale uitsluiting, eenzaamheid, gebrek aan voedsel, kleding, huisraad en speelgoed. Met de actie Genoegweek maken we kinderarmoede bespreekbaar.