Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Terug

Webinars Health Transformation Community

10 april 2024

De Health Transformation Community (HTC) is een dynamisch programma dat zich richt op de transformatie van zorg naar gezondheid, waarbij deelnemers een intensief leertraject doorlopen gedurende zes maanden. Het programma is ontworpen als een gids voor voorlopers in de transitie van zorg naar gezondheid, waarbij de focus ligt op drie kernthema’s: transformatie, samenwerking en persoonlijk leiderschap.

Door middel van tweedaagse bijeenkomsten, webinars, en praktische opdrachten, worden deelnemers uitgedaagd om gezamenlijk nieuwe vaardigheden en kennis te ontwikkelen, geleid door experts op het gebied van transformatie, leiderschap en samenwerking. Bekijk op deze pagina de webinars, en beluister de HTC podcast.


Webinarreeks

In 2023 vond er een webinarreeks plaats van Health Transformation Community. In de webinar werden concrete tools en praktische adviezen gegeven over hoe je in samenwerking een transitie mogelijk maakt. Hoe krijg je boven tafel wat er nodig is? En wanneer is een samenwerking nou echt noodzakelijk? Thema’s als ambitie en verlangen, netwerksamenwerking en monitoring van transitie komen aan bod. De webinars zijn in twee categorieĆ«n ingedeeld: Samenwerking en Transitie. Bekijk ze nu!

HTC Podcast

De Health Transformation Community podcast geeft je een inkijkje in de verschillende perspectieven op de transformatie van gezondheid en zorg. Met bijzondere gasten gaan we in gesprek over thema’s rondom transitie en samenwerken.


Ervaringsverhaal: houvast in tijden van chaos

Marieke de Wit nam deel aan de eerste HTC. Als een van de 50 regisseurs en coƶrdinatoren van regionale zorg- en gezondheidsnetwerken zocht ze met de community naar antwoorden!

Meer informatie?

Benieuwd naar de andere projecten? Lees alles over de Alliantie Health Transformation Community.