Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Webinar: Jongeren met onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK)

NCJ, Proscoop, Emovere en Alles is Gezondheid organiseren een webinar over jongeren met onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK). Hoe kun je door een benadering die gericht is op mentaal welbevinden en onderliggende emoties een goede kans hebben op herstel? Bekijk de webinar.

Hittehulp in tijden van corona

Alles is Gezondheid, Een tegen eenzaamheid, Rode Kruis, RIVM, en Klimaatverbond Nederland organiseerden het webinar 'Hitte in tijden van corona, hoe beschermen we onze ouderen'. Hier is waardevolle documentatie te vinden.

Factsheet: Toename van fastfoodketens rondom scholen in achterstandswijken

Het aanbod in scholen wordt gezonder, maar de directe omgeving van de school blijft achter. Factsheet: ‘Ontwikkelingen voedingsaanbod rondom vo- en mbo-scholen periode 2004-2019’, geeft de resultaten weer van het door JOGG uitgevoerde onderzoek.

Samen bouwen aan een Sociale basisinfrastructuur (concept)

Deze publicatie in wording is een uitnodiging om meer te organiseren vanuit de leefomgeving van mensen: buurt, dorp of wijk, door samen te bouwen aan een sociale basisinfrastructuur.

In beeld – Coronacrisis: Kans voor verandering

Alles is Gezondheid werkt aan de Sustainable Development Goals. De visual van de Merkarchitect combineert het model van Kate Raworth, met de gedachten uit een manifest van 170 academici . Voor inspiratie voor volgende gezonde en duurzame stappen.

Gezond Gesprek met Myrthe van Til: Voorlichten van kinderen met corona-prentenboek

Myrthe van Til van Samenwijzer Duin & Bollenstreek merkte dat voor haar jongste dochter de uitleg van het Jeugdjournaal over corona net iets te ingewikkeld was. Ze schetste een prentenboek om het voor jonge kinderen uit te leggen.

Lokale preventieakkoorden en Alles is Gezondheid

Doelen van het landelijke preventieakkoord kunnen alleen gehaald worden als er overal in Nederland concrete stappen worden gezet. In buurten, wijken, steden en dorpen. Daar wordt gezondheidswinst geboekt. Daarom zijn lokale of regionale vertalingen van het nationale akkoord cruciaal. Alles is Gezondheid helpt hier graag bij. Meer weten?