Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Terug

Missie Mentaal congres 2024: stap een keer in mijn schoenen

14 juni 2024

In de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid organiseerde Missie Mentaal op 6 juni 2024 het landelijk congres over Mentale Gezondheid bij Radio Kootwijk.

In 2022 is het kabinet gestart om de brede beweging voor een betere mentale gezondheid te stimuleren en met maatschappelijke partners handvatten te bieden voor een mentaal gezond leven.

Insteek van het landelijk congres was: Stap een keer in mijn schoenen. Of in die van de ander. Want als mensen elkaar beter begrijpen maken we mentale gezondheid meer bespreekbaar.

Met op het programma de Missie Mentaal dichtbundel van Merel Morre, bezoek Staatsecretaris van Ooijen (VWS) en bijdragen van o.a. Camie Bonger, Connecting Souls, Thriple ThreaT, Redesigning Psychiatry,, Mind Us, Nature For Health, Living Library en Raoul Heertje.

Programma

Bekijk hier het volledige programma.

Verslag

Lees hier een verslag van de dag.

Video’s

Bekijk hier video’s op social media (van o.a. Thomas Brok).

Foto’s

Bekijk hieronder een impressie van de dag:

Missie Mentaal

Er gebeurt veel om de mentale gezondheid in Nederland te verbeteren. Missie Mentaal versterkt die beweging door het stimuleren van ontmoeting en samenwerking.

Doe Boek - Hoe dan?

Bestel nu de bundel: voor iedere ouder, zorgverlener, coach, therapeut of docent die met jongeren omgaat en ze wil ondersteunen in hun veerkracht en weerbaarheid.

Netwerkadviseur (Mentale) Gezondheid & Zorg
Communicatieadviseur - verhalenmaker