Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Terug

Fietsbelofte: meer medewerkers op de fiets

15 juli 2019

De fietsbelofte van de UMC’s: tien procent meer fietsforensen in 2021. Dit betekent drieduizend medewerkers meer op de fiets! Staatssecretaris Stientje van Veldhoven was aanwezig zijn bij de ondertekening van de fietsbelofte op het Nationaal Fietscongres, 20 juni j.l. in Expo Houten.

Meer werknemers op de fiets, daar zetten de dertien werkgevers, die zichzelf fietsambassadeur mogen noemen, en Stientje van Veldhoven zich actief voor in. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 mensen meer op de fiets naar het werk krijgen. De fietsbelofte van de UMC’s: tien procent meer fietsforensen in 2021. Dit betekent drieduizend medewerkers meer op de fiets. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de gezondheid van de medewerker zelf. Fietsen naar het werk draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot, duurzame inzetbaarheid en een betere bereikbaarheid.

Verbinden

Het ministerie ondersteunt de Fietsbelofte en om dit te onderstrepen was van Veldhoven aanwezig bij de ondertekening van de fietsbelofte door Denis Florack, directeur facilitair bedrijf van het Maastricht UMC+, op het Nationaal Fietscongres, 20 juni j.l. in Houten.

Staatssecretaris Van Veldhoven: “Meer dan de helft van de mensen woont binnen 15 kilometer van hun werk. Prima te doen met de gewone fiets of e-bike! De fiets is gezond en goed voor zowel het milieu als de bereikbaarheid. Ik roep andere werkgevers op hun voorbeeld te volgen en mee te doen met de Fietsbelofte”.

UMCG

Op het Nationaal Fietscongres gaven het UMC Groningen en Utrecht een sessie over alle ins- en outs van hun fietsbeleid en deelname aan de fietsbelofte. Hoe zorgen de UMC’s ervoor dat de doelstelling van de fietsbelofte gehaald zal worden? Bekijk hieronder hoe het UMCG werkt aan de fietsbelofte.

Praktijkvoorbeelden

Dertien werkgevers zetten zich actief in voor de fietsbelofte en mogen zich daardoor fietsambassadeurs noemen. Zo zet een automotive bedrijf zich in voor fietsstimulering en is het een andere organisatie gelukt om in korte tijd een flinke gedragsverandering op gang te brengen. De verhalen van de ambassadeurs lees je hier.

Kijk voor meer informatie over gezondheid en natuur op onze themapagina.

Gratis fietsrouteboekje

Vraag het fietsrouteboekje aan van Natuurmonumenten en verken de mooiste fietsroutes bij jou in de buurt.