Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Gezond Gesprek Janine Schimmelpenninck: Leven met Geluk, Vrijheid en Verbondenheid

Wico Mulder sprak Janine Schimmelpennink over Natural Skills, over de psychologische rijkdom van geven, over het nut van psychologie in het onderwijs en onze natuurlijke hang naar vrijheid, geluk en verbinding.

Interview psycholoog Najla: ‘Iedereen is op zoek naar verbondenheid’

Najla werkt als GZ-psycholoog en heeft op social media een trouw publiek van 25 duizend volgers. Als opmaat naar ons jaarcongres spraken wij haar over haar kijk op de huidige maatschappij en de behoeften van jongeren.

Interview met Machteld Huber in Psychologie Magazine

In Psychologie Magazine editie 9, is een interview met Machteld Huber te lezen. In een vraaggesprek belicht Machteld de definitie van gezondheid, het belang van zingeving en de noodzaak om gevoelens te voelen.

Gezond gesprek Martine de Vaan: nu is de kans om wandelend vergaderen blijvend te laten zijn

Met het boek Walk your meeting inspireert Martine de Vaan steeds meer mensen om lopen in de werkdag te integreren. We spraken er met Martine over.

The Wisdom of Trauma

Webinar over de documentaire The Wisdom of Trauma. Met experts en kijkers gaan we in gesprek over de impact van trauma, wat we hiervan leren en hoe we hier op een helende manier mee kunnen omgaan.

Webinar Natuur op Recept

Webinar over de vraag hoe de natuur (kwetsbare) mensen kan helpen met een gezonde leefstijl en wat dat vraagt in de lokale samenwerking tussen diverse (zorg)professionals.

Webinar Werkstress: Het Antwoord Is Positieve Gezondheid

In het kader van de Week van de Werkstress vond het webinar ‘Werkstress: het antwoord is Positieve Gezondheid’ plaats, kijk het webinar hier terug of lees hoe de verbinding met positieve gezondheid wordt gelegd.