Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Gezond gesprek Martine de Vaan: nu is de kans om wandelend vergaderen blijvend te laten zijn

Met het boek Walk your meeting inspireert Martine de Vaan steeds meer mensen om lopen in de werkdag te integreren. We spraken er met Martine over.

The Wisdom of Trauma

Webinar over de documentaire The Wisdom of Trauma. Met experts en kijkers gaan we in gesprek over de impact van trauma, wat we hiervan leren en hoe we hier op een helende manier mee kunnen omgaan.

Webinar Natuur op Recept

Webinar over de vraag hoe de natuur (kwetsbare) mensen kan helpen met een gezonde leefstijl en wat dat vraagt in de lokale samenwerking tussen diverse (zorg)professionals.

Webinar Werkstress: Het Antwoord Is Positieve Gezondheid

In het kader van de Week van de Werkstress vond het webinar ‘Werkstress: het antwoord is Positieve Gezondheid’ plaats, kijk het webinar hier terug of lees hoe de verbinding met positieve gezondheid wordt gelegd.

Video: Groene Gezonde Leefomgeving

Via mooie projecten uit de praktijk in Noord-Holland zie je op welke manier de groensector met andere sociale domeinen samenwerkt om zo veel mogelijk mensen te laten profiteren van de gezonde effecten die de natuur op ons en onze omgeving heeft.

Onderzoek naar werkplezier en werkstress bij jonge dokters

De helft van de jonge dokters heeft in hun korte carrière al weleens overwogen het doktersvak te verlaten. Werkdruk, arbeidstijden en onaangename zorgcultuur worden genoemd als belangrijkste redenen, blijkt uit een onderzoek onder jonge dokters uitgevoerd door stichting De Jonge Dokter en onderzoeksbureau Sardes.

Gezondheidswinst behalen met behulp van matrixen

Alle gemeenten in Zuid-Holland Zuid werken met ondersteuning van de GGD aan de vierjaarlijkse nota publieke gezondheid met daarin het beleid voor de periode 2020-2023. De GGD ontwikkelde hiervoor een advies met bouwstenen en een gezondheidswinstmodel en er zijn nu ook matrixen ontwikkeld.