Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Gezond Gesprek met Jean Christophe Boele- van Hensbroek: samen dromen realiseren

Karen van Ruiten ontmoette Jean Christophe Boele- van Hensbroek, eigenaar van en uitgever bij Lemniscaat. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over verbeelding, dromen en het realiseren van projecten die de ons leven verrijken.

Gezond Gesprek met Teun Meulepas: Ieder kind op de fiets

Eigenaar van Biky, Teun Meulepas, werd door een een blikverruimende fietstocht van Amsterdam naar Kaapstad aan het denken gezet. “De fiets die tot dan toe we puur als middel hadden beschouwt om van A naar B te komen werd toen de oplossing, het antwoord.” Karen van Ruiten sprak hem over zijn meest recente project dat als doel heeft ieder kind te laten fietsen.

Gezond gesprek met Raymond Landgraaf: Gebruik de kracht van de natuur

Tijdens nascholingen gaan we in op het welzijn van van artsen en gebruiken we de kracht van de natuurlijke omgeving. Herverbinding met onszelf, elkaar en de omgeving kan helpen in balans te komen zodat ze weer fluitend naar hun werk gaan. Meer weten? Lees het interview

Gezond Gesprek met Mario de Zeeuw: design en gezondheid

Op welke manier kan de creatieve industrie bijdragen aan gezondheid en zorg? Karen van Ruiten sprak met Mario de Zeeuw van ontwerpstudio Panton.

Gezond gesprek met Petra van Tiggelen: gezondheidsapps op een rij

Wereldwijd zijn er meer dan 100.000 apps die (beweren) de gezondheid (te) bevorderen. Maar hoe betrouwbaar zijn deze apps? Karen van Ruiten sprak hierover met Petra van Tiggelen, innovatiemanager bij GGD Amsterdam en mede-initiatiefnemer GGD appstore.

Gezond Gesprek met Rob Baan: geen pillen maar paprika’s in de schilderwijk

Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, droomt ervan om Nederland de gezondste delta ter wereld te maken. Een ambitieus en gedurfd plan. Daarover voert hij een gezond gesprek met Karen van Ruiten.

Gezond Gesprek met Bert van Boggelen: inclusief werkgeverschap

Bert van Boggelen bouwt aan een netwerk van werkgevers die gemotiveerd zijn om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Want: mensen die meedoen in de samenleving zijn vaak gelukkiger, gezonder en hebben meer zelfvertrouwen.