Partner sinds

18 mei 2016

Bijdrage aan Alles is gezondheid...

Het Fonds Mondgezondheid streeft ernaar de kennis over en het bewustzijn van de relatie tussen mondgezondheid en algemene gezondheid bij zorgprofessionals en samenleving te vergroten. Een gezonde mond draagt bij aan de algemene gezondheid.

Activiteiten

Het Fonds Mondgezondheid stimuleert onderzoek naar de relatie mondgezondheid en algemene gezondheid

Het Fonds Mondgezondheid stimuleert onderzoek naar de relatie mondgezondheid en algemene gezondheid en verzorgt presentaties en publicaties hierover.

Fonds Mondgezondheid initieert en stimuleert voorlichtingsactiviteiten

Het Fonds Mondgezondheid initieert en stimuleert voorlichtingsactiviteiten gericht op zowel zorgverleners als op de samenleving en levert hieraan inhoudelijke bijdragen.

Het Fonds Mondgezondheid richt zich in 2016 op thema Mondkanker

Het Fonds Mondgezondheid gaat zich in 2016 op het thema mondkanker richten.  Het Fonds realiseert een Nederlandse versie van de Europese website www.oralcancerldv.org. Op deze website wordt aandacht besteed aan de oorzaken van mondkanker en de wijze waarop deze kanker in een vroeg stadium gesignaleerd kan worden. Onze doelgroepen zijn de samenleving en zorgverleners.

Het Fonds Mondgezondheid gaat zich in 2016 op het thema antibiotica richten.

Het Fonds Mondgezondheid gaat zich in 2016 op het thema antibiotica richten. Het Fonds is onder andere betrokken bij de totstandkoming van de klinische richtlijn ‘Antibioticaprofylaxe bij tandheelkundige ingrepen bij patiënten met gewrichtsprothese’ en wil hierover een kennisbijeenkomst organiseren. Onze doelgroep is de zorgverleners.

Het Fonds Mondgezondheid gaat zich in 2016 op het thema (tabaks)verslaving richten

Het Fonds Mondgezondheid gaat zich in 2016 op het thema (tabaks)verslaving richten. Het Fonds heeft zitting in de Raad van Advies van de Stichting Eindspel tabak en zal over de relatie roken en mondgezondheid publicaties verzorgen. Onze doelgroep is de samenleving.

Het Fonds Mondgezondheid gaat zich in 2016 op het thema medicatiegebruik richten

Het Fonds Mondgezondheid gaat zich in 2016 op het thema medicatiegebruik richten. Het gebruik van medicatie kan van invloed zijn op tandheelkundige ingrepen en kan van invloed zijn op de actuele mondgezondheid. Het Fonds zal bij tandartsen en publiek aandacht vragen voor het meenemen van medicatieoverzichten bij tandartsbezoek.

Locaties

KNMT Fonds Mondgezondheid
Rietgors 10
Nieuwegein
Nederland