Terug

Start Health Transformation Community Green, voor een groene gezonde leefomgeving

10 juli 2023

Wegens het succes van de eerste editie van onze Health Thansformation Community en de uitdagingen rondom leefomgeving, natuur, gezondheid en duurzaamheid, lanceren we nu de Health Transformation Community Green. Een actieleertraject voor 50 voorlopers uit het land gericht op het leren transformeren voor een groene en gezonde leefomgeving.

Een gezonder en vitaler Nederland: daar gaan we voor. Een groene en gezonde leefomgeving is daarbij essentieel, dat weten we. Voldoende wetenschappelijk bewezen, en toch is het lastig om stappen te zetten in het daadwerkelijk realiseren van zo’n omgeving. Eén verklaring daarvoor is dat de verschillende domeinen die impact hebben op die gezonde leefomgeving elkaar nog niet goed vinden. Er is nog geen sprake van een gedeeld beeld op een groene en gezonde leefomgeving en belangen zijn soms tegengesteld.

Wij geloven dat dit anders kan. Alles is Gezondheid wil verschillende domeinen op nationaal niveau bij elkaar brengen en daar een community van 50 voorlopers mee bouwen. Met deze groep mensen gaan we gedurende een half jaar werken aan de transitie richting een groene en gezonde leefomgeving.

Drie thema’s, drie leerlijnen

In een actiegericht leer- en ontwikkeltraject van september tot en met december belichten we de thema’s: Groene beweegrijke buurt, Duurzaamheid en Natuur & Zorg. Dit doen we aan de hand van de leerlijnen Transformatie, Samenwerken en Persoonlijk leiderschap.

Je duikt met elkaar in de belemmeringen en kansen voor een groene en gezonde leefomgeving. En leert vooral door te doen en te proberen. De opgedane kennis en kunde draag je direct over in jouw werkomgeving en projecten of netwerken waar je onderdeel van bent.

Partners

Met veel dank aan de 7 fantastische partners die dit met ons samen creëren en mogelijk maken Bernard van Leer Foundation, Staatsbosbeheer, SDG Nederland, Dutch Research Institute for Transitions, Noaber, Common Eye, Transitie010 en Landgoed Zonneoord.

Experts en Sprekers

En aan de enthousiaste trainers en sprekers waarvan we nu al weten dat ze komen: Lucien Engelen, Iris de Vries, Derk Loorbach, Carl Verheijen, Janneke Steijns, Serf Doesborgh, Onno Dwars, Jacob Versteegh, Caroline Porsius, Karen van Ruiten, en Judith Maas.

Op 27 juni organiseerden we een webinar, de opname luister je ook terug als je er niet bij kon zijn. Meld je nu aan voor de Health Transformation Community Green en word 1 van de 50 voorlopers in de transformatie naar een groene gezonde leefomgeving.

Naar informatie en aanmelden

HTC 2022

De gezondheidszorg vraagt om een andere inrichting en toekomstbestendigheid

HTC: houvast in tijden van chaos

In 2022 was Marieke de Wit (kennismanager Robuust) deelnemer aan de eerste Health Transformation Community. Hoe heeft zij het leertraject ervaren?

Directeur Alles is Gezondheid & Positieve Gezondheid
Adviseur regio's
Contentspecialist & Communicatieadviseur
Projectleider duurzaamheid & evenementen