Terug

Met ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ groeien alle kinderen op tussen de boeken

4 februari 2020


Koning van Katoren van Jan Terlouw en Woeste Willem van Ingrid & Dieter Schubert zijn de nieuwe titels van de jaarlijkse campagne Geef een (prenten)boek cadeau. De leesbevorderingcampagne heeft als missie alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste boeken.

Nieuw jeugdboek en prentenboeken klassieker

Als we allemaal boeken geven kunnen we kinderen bereiken. Daarom komen er ieder jaar een prachtig jeugdboek en een prentenboeken klassieker te koop voor een heel klein bedrag. Koning van Katoren is vanaf 7 februari 2020 voor €2 te koop in de boekhandel, een prikkie voor een echte klassieker. Woeste Willem is voor €2,50  te verkrijgen vanaf 10 april. Leuk om cadeau te geven, aan jezelf of een ander. Geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland. Kijk hier onderin bij welke boekhandels je kan doneren. Iedereen kan zo zijn of haar steentje bijdragen aan een geletterde generatie. Aan wie geef jij een boek cadeau?

Gezamenlijke campagne voor de jeugd

De leesbevorderingscampagne en pledge van Alles is Gezondheid ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als doelstelling om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboek klassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Gezond Gesprek met Jean Christophe Boele- van Hensbroek

Gesprek met de eigenaar van en uitgever bij Lemniscaat: samen dromen realiseren

Alliantie Gezondheid en geletterdheid

Samen met het netwerk zetten we volop in op aanpak van laaggeletterdheid