Terug

Leren, spelen en reflecteren in Holy Sh*t Show

24 mei 2019

Op het jaarcongres van Alles is Gezondheid op 13 juni a.s. kom je bijzondere sessies tegen, zoals de Holy Sh*t Show, waarin bezoekers op reis gaan in de wereld van (mentale) gezondheid en vitaliteit.

De wereld ligt aan je voeten en het geluk ligt voor het oprapen. Toch zijn er meer burn-outs en depressies dan ooit tevoren en blijkt “gewoon gelukkig zijn’’ minder makkelijk dan het lijkt. Wing Yan Man (3310 School for Millennials) en Simeon Karsten (Stichting Vitamine Z) laten spelenderwijs zien hoe we ons beter kunnen voorbereiden op de onvermijdelijke uitdagingen van het leven. Dat het leven in plaats van een sh*t show een Holy Sh*t show mag worden.

Tijdens een interactieve show nemen deze twee ervaringsdeskundigen je mee in een reis van uiteenlopende, emotionele en maatschappelijke uitdagingen zoals twijfel, veroordeling, keuzestress en domme pech. Ervaringen die iedereen bekend zijn, maar juist de huidige jongvolwassen generatie hard treft met als gevolg een epidemie aan psychische klachten.

Deze show is niet alleen goed voor je eigen mentale gezondheid, maar geeft ook een beter inzicht in de leefwereld van de millennials. Aangezien zij onze toekomst in handen hebben, is het goed te bekijken hoe we samen hun mentale weerbaarheid kunnen verbeteren.

De Holy Sh*t Show biedt je een kans om te leren, te spelen en te reflecteren. Niet door op zoek te gaan naar het oneindige geluk in deze wereld van overvloed, maar juist door beter om te gaan met de onvermijdelijke uitdagingen die het leven te bieden heeft.

Ben je erbij?


Simeon Karsten (Vitamine Z)

Simeon Karsten (32), oprichter van Stichting Vitamine Z, is een jongvolwassene die zelf vijf jaar geleden in een depressie stortte. Als geestelijk verzorger met een filosofie achtergrond organiseert hij jaarlijks festivals, workshops, trainingen en lezingen rondom het thema falen en imperfectie. Zijn missie is om imperfectie normaal te maken als preventie tegen de epidemie van burn-out en depressie.

Wing Yan Man (3310 – School for Millennials)
Een Masterdiploma in Civiele Techniek, met een carrière van auto- tot offshore industrie, heeft zij uiteindelijk gekozen om de corporate ladder te beklimmen binnen een grote IT multinational. Op haar top als R&D manager, kwam ze in een burn-out terecht. Besloten om haar generatiegenoten te helpen om een burn-out voor te zijn heeft ze 3310 – School for Millennials opgericht.

Webinar

Simeon en Wing werkten mee aan ons webinar over jongeren en mentale gezondheid.