juni
13

Jaarcongres Alles is Gezondheid: WISSELWERKING!

Laden Evenementen

Jaarcongres Alles is Gezondheid: WISSELWERKING!

Yes, de inschrijving voor ons jaarcongres is geopend! Met energie leren, verbinden en doen. Vol onverwachte en gezonde wisselwerking. In de ochtend is er de keynote ‘Landscapes of the Future’ van kunstenaar, innovator, ondernemer en social designer Daan Roosegaarde. Meld je nu aan. Deelname is gratis.

In de middag gaan we voor uitwisseling en uitwerking met o.a. Lucien Engelen (Transform.Health, Deloitte), Esther van Fenema (Psychiater, columnist), Vincent Taapken (New Industry Development), Machteld Huber (Institute for Positive Health), Bas van de Goor (oud-volleyballer, olympisch kampioen), Mark Levels (Universiteit Maastricht), Caroline Baan (RIVM), Rachelle van der Linden (co-founder KNAB bank, EnergieDirect), Andrew Simons (Gezonde Basisschool van de Toekomst), Jolanda Maas (VU, Natuur en Gezondheid), Marieke Wiebing (Voel je goed!, Lezen & Schrijven), Judith Hin (GO! methode, ZonMw), Simeon Karsten (Vitamine Z) en Wing Yan Man (3310-School for Millennials).

Daarnaast kun je in gesprek over sociale gezondheid en persoonlijk leiderschap met de buurtmakers van PLYGRND.CITY, laat je je eigen gezondheid en vitaliteit checken op het FitFestival van Dr. Sunshine, breng je jezelf letterlijk in beweging met de Funbox en ga je na of jouw schermtijd nog wel gezond is met Jaimes. Of buig je over ‘gezondheid als verdienmodel’ in de Rekenkamer, denk je mee met de Nationale Denktank, doe je een escaperoom positieve gezondheid, zetten de woorden van de Eindhovense dichter Merel Morre je aan het denken of kijk je met Society Impact naar de mogelijkheden van een impactscan voor jouw project.

Blik op programma

Deze dag gaan we aan de slag met wisselwerking. Bijvoorbeeld tussen mens , technologie en natuur. Tussen mentale en fysieke gezondheid. Tussen systeemwereld en leefomgeving. Stap uit je comfort zone en wissel van perspectief, leer van praktijkervaringen in het brede netwerk (#hoedan), brainstorm over oplossingen voor jouw organisatie, doe nieuwe trends en inzichten op of werk mee aan de uitwerking van een actueel vraagstuk.

Bekijk alle sprekers en workshops bij ‘Programma’. Alle details over tracks en sprekers volgen later.

Voor wie

Ons jaarcongres is toegankelijk voor een breed publiek: relaties en partners van Alles is Gezondheid en iedereen die zich (professioneel) inzet voor een gezonder en vitaler Nederland.

Aanmelden

Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Na aanmelding rekenen wij op je komst. Als je niet aanwezig bent of je meldt je na 5 juni 2019 af, dan brengen wij je 50 euro in rekening. En verder geldt: vol = vol. Er is plek voor 750 bezoekers.

Adres

Welkom op Strijp-S: dit voormalige Philips industrieterrein is nu het creatieve en culturele hart van Brainport Eindhoven.

Adres ontvangst:
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven

Strijp-S en heeft een eigen treinstation, Station Strijp-S. Van daar loop je in 5 minuten naar het Klokgebouw. Vanaf NS station Eindhoven Centraal is het 20-25 minuten lopen. Verder komen er 4 lijnbussen over het terrein (401, 402 en 403) en zijn er op Strijp-S diverse parkeerfaciliteiten. Meer informatie.

Partners

Het jaarcongres wordt mede mogelijk gemaakt door Face Two, Never Ever Blue en Alles is Gezondheid.

Sprekers

Daan Roosegaarde | Studio Roosegaarde
Lucien Engelen | Transform.Health, Deloitte
Esther van Fenema | Psychiater, columnist
Vincent Taapken | New Industry Development
Machteld Huber | Institute for Positive Health
Bas van Goor | oud-volleyballer, olympisch kampioen
Mark Levels | Universiteit Maastricht
Rachelle van der Linden | co-founder KNAB bank, EnergieDirect
Andrew Simons | Gezonde Basisschool van de Toekomst
Jolanda Maas | VU, Natuur en Gezondheid
Marieke Wiebing | Voel je goed!, Lezen en Schrijven
Simeon Karsten | Vitamine Z
Wing Yan Man | 3310-School for Millennials

PLYGRND.CITY presenteert
De urban en social designers van PLYGRND.CITY zetten zich in voor een gezonde leefomgeving in ontwikkelbuurten. Je kunt ze ontmoeten bij Hoodlab: een outdoor pop-up huiskamer vol met goede gesprekken, tips & tools en ideeën over persoonlijk leiderschap in de sociale gezondheid. Je mag natuurlijk ook Funbox proberen. Met het ‘beweeg je mee’ parcours voor fitte en vitale congresgangers. Doe mee en ervaar de wisselwerking tussen fysiek en mentaal, denken en voelen, en bewoner en professional.

Dr Sunshine presenteert
Hoe fit en vitaal ben jij? Bezoek het FitFestival van Dr Sunshine en doe de Gezondheids-APK! Iedereen kan meedoen. Een team van professionals staan klaar. Uitslag krijg je ter plekke. ‘In het echt’ is het FitFestival een wijkgerichte aanpak waar bewoners gratis hun gezondheid kunnen laten checken. Van een bloeddruktest, bmi- en glucosescore, cholesterolmeting tot taaladvies en rollatorcheck. Kinderen en volwassenen komen in aanraking met het aanbod uit de eigen buurt en krijgen persoonlijke tips over hun leefstijl, voeding, beweging, weerbaarheid en zelfredzaamheid.

Vanuit zijn innovatieve praktijk gebruikt Daan Roosegaarde de wisselwerking tussen mens, technologie en leefomgeving om een betere wereld te creëren. Virtuele overstromingen, smart highways, Van Gogh-Roosegaarde fietspad, lichtkunst Afsluitdijk, space waste en smogstofzuigers: Toonbeelden van oplossingen die het dagelijks leven in stedelijke omgevingen verbeteren. In zijn interactieve lezing verkent Roosegaarde de sociale rol van design, het belang van ‘Schoonheid’ (als in een schoon en mooi) en deelt hij zijn visie op een gezonde toekomst. Een ding is zeker: waar we het nu van moeten hebben is creativiteit.

  • Insights: dé plek om je mee te laten voeren in blikverruimende toekomstvisies, innovatieve ideeën of nieuwe concepten over de gezonde mens en zijn leefomgeving.
  • Health College: laagdrempelige colleges van wetenschappers, onderzoekers en kennisleiders. Met trends, modellen, cijfers en de (toekomst)visie van de academicus.
  • #Hoedan: in deze werkplaats stroop je in kleine clubjes de mouwen op over de meest gestelde vraag in ons netwerk: hoe pakken we dat aan in de praktijk? Je kan hier aan de slag met de Gezonde Basisschool van de Toekomst, de GO! Methode, natuur en gezondheid en de Voel je goed!-aanpak. Of leer meer over de vraag: hoe krijg je een regionetwerk of (gezondheids)alliantie van de grond?
  • Play: voor de gamers onder ons: werk spelenderwijs aan positieve gezondheid via een escaperoom, doe mee met edutainmentplatform Jaimes (over slapen en schermtijd) of ervaar de interactieve spelshow over jonge mensen en burn-out.
  • Ontwerp: onder tijdsdruk gedijt creativiteit beter. In deze sessies kom je samen met U CREATE tot verrassende ontwerpen en uitwerking. We gaan op zoek naar een verdienmodel voor gezondheid in de Rekenkamer en buigen ons over de vraag hoe je gezond kan opgroeien in een digitale samenleving met de Nationale Denktank.
Daan Roosegaarde | Studio Roosegaarde

Lucien Engelen | Transform.Health, Deloitte

Esther van Fenema | Psychiater, columnist

Vincent Taapken | New Industry Development

Machteld Huber | Institute for Positive Health

Bas van Goor | oud-volleyballer, olympisch kampioen

Mark Levels | Universiteit Maastricht

Rachelle van der Linden | co-founder KNAB bank, EnergieDirect

Andrew Simons | Gezonde Basisschool van de Toekomst

Jolanda Maas | VU, Natuur en Gezondheid

Marieke Wiebing | Voel je goed!, Lezen en Schrijven
Simeon Karsten | Vitamine Z
Wing Yan Man | 3310-School for Millennials

Jaarcongres Alles is Gezondheid: WISSELWERKING!

Datum: donderdag 13 juni
Time: 10:15 - 16:30 uur
Location: Strijp-S - Eindhoven

gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Strijp-S

Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven

Plan uw route