Terug

Kennisvouchers Positieve Gezondheid toegekend

31 maart 2022

In januari hebben wij samen met ZonMW een subsidieronde voor kennisvouchers geopend voor partijen die het concept Positieve Gezondheid verder willen brengen. In korte tijd kwamen er 70 aanvragen binnen, waardoor de ronde vroegtijdig is gesloten. Twintig mooie aanvragen konden worden gehonoreerd.

In opdracht van VWS heeft ZonMw samen met Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health (iPH) een laagdrempelige subsidieronde uitgezet voor het verspreiden van goede voorbeelden op het gebied van Positieve Gezondheid door middel van Kennisvouchers. De voucher is bedoeld ter ondersteuning van de implementatie van een Positieve Gezondheid aanpak in de eigen wijk, gemeente of provincie. Met een kennisvoucher konden aanvragers een expert inhuren die betrokken is bij een goed voorbeeld.

Voorbeelden

De voorbeelden zijn door Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health geselecteerd op basis van een aantal criteria. Zo is er bijvoorbeeld gekeken naar de randvoorwaarden voor succesvolle implementatie, zoals tijd, context en draagvlak. En of er een expertbeschikbaar is die de kennis uit het voorbeeld kan overdragen. In totaal zijn er 11 goede voorbeelden geselecteerd.

20 aanvragers aan de slag

Op 9 maart, 6 weken na openstelling van de ronde, zijn 20 van de 70 aanvragen gehonoreerd. De aanvragende organisaties variëren van welzijnsorganisaties, fysiotherapie- en huisartsenpraktijken, gezondheidscentra tot aan buurtinitiatieven, basisscholen, hogescholen en gemeentes. Deze organisaties zullen de kennisvouchers voor uiteenlopende doelen inzetten en op deze manier het gedachtegoed van Positieve Gezondheid verder verspreiden. Bekijk hier het overzicht van gehonoreerde aanvragen.

Meer weten?

Neem dan contact op met Margriet de Jager of Lisanne Kiestra.

Kennisuitwisseling Positieve Gezondheid via Kennisvoucher

Samen met ZonMW is er een subsidieoproep opengesteld voor het aanvragen van een kennisvoucher Positieve Gezondheid.

Netwerkadviseur & regiocoördinator
Adviseur Positieve Gezondheid