Terug

Kennisvouchers Positieve Gezondheid

8 februari 2021

Op 25 januari 2022 stelde ZonMw de subsidieoproep open voor het aanvragen van een Kennisvoucher Positieve Gezondheid. Met deze voucher kunnen organisaties expertise inhuren om positieve gezondheid in de eigen wijk of regio te implementeren. Hierbij werken Alles is Gezondheid, Institute for Positive Health (iPH) en ZonMw in opdracht van het ministerie van VWS samen aan het verspreiden van goede voorbeelden op het gebied van Positieve Gezondheid.

Huur expertise in met een kennisvoucher

Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health hebben met zorg 11 goede voorbeelden geselecteerd waarin het thema Positieve Gezondheid succesvol wordt toegepast. De voorbeelden hebben betrekking op samenwerking op provinciaal/regionaal, wijk/gemeentelijk of organisatieniveau. Met een kennisvoucher stellen we professionals in de zorg en welzijn, sociale domein, en gemeenten/ provincies in staat om op een laagdrempelige manier gebruik te maken van opgedane ervaring elders in het land.

Met de voucher kan je een expert inhuren vanuit een organisatie die een goed voorbeeld vormt op het gebied van Positieve Gezondheid. Het doel is om de implementatie van een Positieve Gezondheid aanpak bij jouw eigen organisatie, wijk, gemeente of provincie/regio te ondersteunen. Meedingende organisaties moeten zelf ook tijd en geld vrijmaken om de implementatie tot een succes te maken.

Aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure is laagdrempelig en toekenning is op basis van het principe “wie het eerst komt wie het eerst maalt”. Om in aanmerking te komen voor een voucher dient de aanvrager een aanvraagformulier in te vullen waarin de motivatie voor het goede voorbeeld wordt toegelicht. Per goed voorbeeld worden maximaal twee aanvragen gehonoreerd. Op dinsdag 25 januari is de voucherregeling door ZonMw opengesteld en kan er een aanvraag worden ingediend. Het totaal beschikbare budget bedraagt €180.000,-. Er kunnen in totaal 20 kennisvouchers á 9000,- euro worden gehonoreerd.

Benieuwd naar de 11 goede voorbeelden en expertise die je daarmee binnenhaalt? Bekijk ze hier. 

Programmacoördinator
Netwerkadviseur & regiocoördinator

Kennisuitwisseling Positieve Gezondheid

Vraag een Kennisvoucher aan bij 1 van de 11 goede voorbeelden.