Terug

Stichting Onafhankelijke Hulpverlening

Details
Datum ondertekening 28-05-2015
Actief Ja
Thema Gezonde leefstijl, Preventie
Organisaties Stichting Onafhankelijke Hulpverlening 

Ja, wij dragen bij aan een vitaal Nederland door een bijdrage te leveren aan de gezondheid van mensen

Wij willen een bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen en beteugeling van de kosten daarvan, door aandacht te schenken aan het zorgbeleid dat hierop van invloed is. Om te beginnen bij de mondzorg. Zoals een gezond lichaam gekenmerkt wordt door ‘niets voelen’, nergens last van hebben omdat alle organen precies dat doen wat ze moeten doen om het geheel goed te kunnen laten functioneren, zo zal een samenleving gezond functioneren zolang haar organen precies dat doen wat zij moeten doen, niets meer en niets minder.

De SOH kan worden gezien als een prikkelende stof die is vrijgekomen binnen het stelsel van de gezondheidzorg, omdat er een te veel aan organen een ongebreidelde groei zijn gaan vertonen, waardoor de gezondheid van de mensen en de kostenbeheersing van de zorg worden bedreigd.

Onze activiteiten

Aantonen dat een steeds groter deel van het zorgbudget niet meer voor zorg bestemd is en dat op preventie gerichte zorg niet wordt aangemoedigd
De Stichting Onafhankelijke Hulpverlening zal door middel van bedrijfsonderzoek, publicaties en bijeenkomsten laten zien aan publiek en instanties, dat een steeds groter deel van het zorgbudget niet meer voor de zorg bestemd wordt. Ook laat zij zien, dat zowel de kwaliteit als de op de preventiegerichte zorg door het bestaande beleid niet wordt aangemoedigd. De SOH zal tevens een lans breken voor een beleid, dat juist de kwaliteit van op de preventie gerichte zorg stimuleert en de kosten van niet alleen de zorg, maar ook die van het management en bestuur beteugelt.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.