Ik ben open

Jarenlang vocht ik in stilte tegen psychische klachten. Iedere dag voelde ik de dwang om te moeten voldoen aan het ‘perfecte’ plaatje. Begin 2018 meldde ik me ziek, ik had een depressie. Het voelde alsof mijn leven voorbij was, want met een gat op mijn CV neemt niemand me meer aan. Toch?

 

Ik besloot de wereld van mentale gezondheid te verkennen. De belangrijkste stap was het afzetten van mijn masker en de ontzichtbare stilte doorbreken door mijn verhaal te delen. Wat begon als een overlevingsstrategie is nu mijn levensmissie en maak ik via #IkbenOpen mentale gezondheid weer bespreekbaar. Want de wereld vergaat niet als je psychische klachten krijgt. Voor mij ging toen de wereld pas echt voor me open.

 

Samen met anderen lanceerde ik 10 oktober 2019 de allereerste collectieve social media challenge van Nederland. Aan het succes daarvan was te meten hoezeer dit onderwerp speelt. Daarom moedig ik iedereen aan om op 5 oktober 2020 onze missie (weer) te steunen door het delen van een imperfectie cirkel op social media. 

Wil je meedoen?

 

Spreek je uit als jijzelf of iemand in je omgeving hulp of begeleiding nodig heeft. Maak het verschil, want samen maken we mentale gezondheid bespreekbaar. Iedere dag biedt een nieuwe kans om als maatschappij te gaan investeren in mentale gezondheid. 

  1. Teken een cirkel op je hand
  2. Maak een foto of video
  3. Plaats deze op je social mediakanalen
  4. Gebruik de hashtag #ikbenopen
  5. Daag 3 anderen uit ook mee te doen

Maak samen met ons mentale gezondheid bespreekbaar via #ikbenopen. Meer weten? Kijk op onze site: www.ikbenopen.nu

Reacties

3 reacties op “Maak mentale gezondheid bespreekbaar

  1. Ik heb ook gemerkt dat steeds meer mensen hun verhaal delen over psychische klachten. Ik hoop ook dat dit thema meer besproken wordt in de toekomst, zodat meer mensen ook geholpen kunnen worden. Je initiatief vind ik erg mooi en moedig. Ook geloof ik dat mensen zich hierdoor gesteund en minder alleen voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een actie van

Leonie Burggraaf

Als geen ander weet ik hoe belangrijk mentale gezondheid is. Want jarenlang vocht ik in stilte tegen mijn eigen mentale uitdagingen. Via #IkbenOpen maak ik mentale gezondheid weer bespreekbaar.